Om Det teologiske fakultet

Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo driver forskning og undervisning innenfor teologi, kristendom, interreligiøse studier og diakonivitenskap.

Kontakt

Likestilling

Det teologiske fakultet skal legge til rette for at den enkelte medarbeidar og student – uavhengig av kjønn – skal kunne utvikle sin faglege kompetanse i eit stimulerande arbeids- og læringsmiljø.

Helse, miljø og sikkerhet

Arrangementer

09 des.
10:15, Auditorium U40, Det teologiske fakultet
09 des.
12:00, U40, Domus Theologica, Blindernveien 9
13 des.
19:00, Domus Bibliotheca

Aktuelle saker

  • Marius Timmann Mjaaland gjesteforsker i Oxford 18. nov. 2022

    - Jeg har reist hit for å jobbe med økologi og filosofi, nærmere bestemt tidsfilosofi i den epoken vi kaller antropocen, forteller professor Marius Timmann Mjaaland om sitt opphold ved Universitetet i Oxford denne høsten.

  • Minneord over Rosemarie Köhn (1939-2022) 31. okt. 2022

    Rosemarie Køhn var et forbilde og en banebryter. Det er med stor sorg vi på Det teologiske fakultet tar farvel med en kjær og skattet kollega og venn.

  • Marianne Bjelland Kartzow gjester Aarhus Universitet 31. okt. 2022

    -Det er veldig inspirerende å være ved et annet fakultet, i et annet land, sier professor Marianne Bjelland Kartzow om sitt gjesteforskeropphold i Danmark denne høsten.

Mer

Finn frem

Bygningar, adresser, område og kart

Alumni

"Det går bra til slutt? Avmakt, håp og forkynnelse".

Det teologiske fakultetets historie

Det teologiske fakultet ble opprettet i 1811, som det første fakultet ved Universitas Regia Fredericiana, Universitetet i Oslo (UiO).

Det teologiske fakultet 200 år

I 2011 feiret Universitetet i Oslo 200-årsjubileum. Som et av de tre første fakultetene markerte også Det teologiske fakultet 200 års virksomhet.