Aktuelle saker

• anne-hege-portrett-560 Foredrag: Pluralisering av åndelig og eksistensiell omsorg 23. feb. 2021 10:44

Professor Anne Hege Grung holdt foredraget ‘Chaplaincy’ på norsk - Utfordringer og muligheter ved pluralisering av åndelig og eksistensiell omsorg ved norske institusjoner ved semesteråpningen i år. Her kan du se hele foredraget i opptak.

• florian-300 Florian Graz siste tilskudd på APOCRYPHA-prosjektet 8. feb. 2021 09:46

En dyp fascinasjon for menneskets historie førte til at Florian Graz begynte å studere koptologi. Den 1. februar begynte han som stipendiat tilknyttet professor Hugo Lundhaugs APOCRYPHA-prosjekt.

• gjermundsen-300 Gunnar Gjermundsen ny UiO:Norden-stipendiat 29. jan. 2021 09:47

Den 1. februar begynner Gunnar Gjermundsen som stipendiat ved Det teologiske fakultet. Stillingen er tilknyttet UiO:Norden-prosjektet «Tvisynet på nordisk natur: Gave. Skyld. Nåde», ledet av professor Marius Timmann Mjaaland.

• omslag-gud-og-os Tar Det gamle testamente inn i vår tid 28. jan. 2021 15:11

I et nytt skandinavisk samarbeidsprosjekt dekker 27 forskere samtlige bøker i Det gamle testamentet. –Første gang i nyere tid, sier professor Anne Katrine de Hemmer Gudme.

• skat-sommer-300 Mattias Skat Sommer ny postdoktor på Det teologiske fakultet 15. jan. 2021 15:55

Denne våren tiltrer Mattias Skat Sommer som postdoktor på fakultetet. Her skal han forske på religiøs toleranse i tidlig moderne tid.