Aktuelle saker

• Bilde viser paneldelaktenene på scenen Et tverrfaglig blikk på bevegelsen fra krig til fred 30. sep. 2021 10:17

Forskere fra fire ulike fakultet var samlet på Litteraturhuset i anledning årets Forskningsdager for å gi sine betraktninger på den bevegelsen det er når mennesker beveger seg fra konflikt til fred. Dette er årets tema på Forskningsdagene.

• Kritisk til kirkens forslag til ny organisering 10. sep. 2021 10:40

Den norske kirkes forslag til ny organisering blir kritisert i flere artikler i det nyeste nummeret av Nytt norsk kirkeblad. Utgangspunktet er Müller-Nilssen-utvalgets utredning av prostifellesrådsmodellen, sendt ut på høring av Kirkerådet.

• Bildet kan inneholde: gest, gjøre, plakat, begivenhet, logo. Sofie kupper Norge - en oppskrift på statskupp 30. aug. 2021 10:05

Demokratiet er under press, også i Norge og land som ligger nær oss, geografisk eller kulturelt. Universitetet i Oslo lanserer ny podkast «Sofie kupper Norge» der forskere identifiserer svakheter ved det norske demokratiet.

• Image may contain: Forehead, Smile, Cheek, Lip, Eyebrow. The APOCRYPHA-project is growing 24. juni 2021 09:25

Roxanne Bélanger Sarrazin starts as a postdoctoral fellow at the Faculty of Theology in August. ‘I am looking forward to start working at the faculty and to be part of the APOCRYPHA-project,’ she says.

• Jens Köhrsen. Photo New associate professor in the field of religion and society 23. juni 2021 11:18

Jens Köhrsen is joining the Faculty of Theology as an associate professor from July 1. ‘With its Religion and Society degrees, the faculty offers programmes that raise highly relevant questions around the relationship between religion and the broader society’, Köhrsen says.