Aktuelle saker

• skat-sommer-300 Mattias Skat Sommer ny postdoktor på Det teologiske fakultet 15. jan. 2021 15:55

Denne våren tiltrer Mattias Skat Sommer som postdoktor på fakultetet. Her skal han forske på religiøs toleranse i tidlig moderne tid.

• dialogpilotene-logosymbol STLs dialogpris til Dialogpilotene 18. des. 2020 12:11

Annethvert år deler Samarbeidsrådet for tros- og livssyn ut Dialogprisen. Årets pris gikk til Dialogpilotene, hvor TF er en viktig bidragsyter gjennom et dialogstudium.

• rasmussen-wyller-thorkildsen-norderval-800 Fire nye professores emeriti 18. des. 2020 08:49

Når 2021 banker på døren har hele fire TF-professorer gått over i de pensjonertes rekker. Vi har bedt om et innblikk i hva de selv tenker etter et langt liv i akademia, og hvilke planer de har for tiden som kommer nå.

• blerheim-300 Nytt prosjekt om livsvitenskap og livstolkning 27. nov. 2020 12:13

-Vi ser et tydelig behov for å styrke kompetansen om hvordan det innen kirkelig undervisning kan arbeides med «de store spørsmålene» knyttet til alt som lever, sier førsteamanuensis Birgitte Lerheim. Hun har fått prosjektmidler fra Kirkerådet i Den norske kirke for å bidra til nettopp det.

• kaia-300 Kaia S. Rønsdal starter nå som førsteamanuensis ved fakultetet 27. nov. 2020 09:21

Den 1. desember tiltrer Kaia S. Rønsdal stillingen som førsteamanuensis i ledelse, etikk og samtalepraksis. Hun ser frem til å jobbe med studenter som bringer med seg levde erfaringer fra utsiden av akademia.