Aktuelle saker

• svare-crop-300 Nytt undervisningstilbud om samtaler om livet 1. feb. 2019 13:30

Filosofiske, etiske og eksistensielle dialoger. Det er tittelen på et nytt emne som startet opp på Teologisk fakultet, Universitetet i Oslo nå i januar. Ansvarlig er Helge Svare som er filosof, forfatter og til daglig forskningsgruppeleder på Arbeiderforskningsinstituttet på OsloMet. Å bruke filosofifaget i profesjonelt dialogarbeid har han holdt på med i flere tiår.

• 20181030_151424-660 Nybrottsarbeid innen tro og livssyn 19. des. 2018 16:13

Teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo setter i gang en ny master i tros- og livsynslederskap og profesjonell samtalepraksis som er for alle, uavhengig av tro og livssyn. De første studentene i masterprogrammet starter til høsten. Men allerede i vårsemesteret er det mulig å ta emner som er relatert til nybrottsarbeidet. Satsingen på islamstudier utvides også, både på bachelor- og masternivå.

• lovisa TF-kandidat talte på UiOs doktorkreering 17. des. 2018 12:28

Den 6. desember var det doktorkreering for alle nye UiO-kandidater i Universitetets Aula. TF-kandidat Lovisa Mienna Sjöberg holdt talen på vegne av de nykreerte.

• federico-settler-660 Dr. Federico G. Settler gjesteforsker i høst 31. okt. 2018 17:07

Dette semesteret har fakultetet gleden av å ha Dr. Federico G. Settler fra University of KwaZulu-Natal, Sør-Afrika, på besøk som gjesteforsker.

• jeanrond-mjaaland-660 To nye professorer i høst 31. okt. 2018 16:59

I høst har fakultetet innlemmet to nye professorer i sitt kollegium, Werner G. Jeanrond i systematisk teologi og Marius T. Mjaaland i religionsfilosofi.