Om Det teologiske fakultet

Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo driver forskning og undervisning innenfor teologi, kristendom, interreligiøse studier og diakonivitenskap.

Kontakt

Likestilling

Det teologiske fakultet skal legge til rette for at den enkelte medarbeidar og student – uavhengig av kjønn – skal kunne utvikle sin faglege kompetanse i eit stimulerande arbeids- og læringsmiljø.

Helse, miljø og sikkerhet

Gjennom fokus på HMS arbeider TF for et godt arbeidsmiljø for fakultetets ansatte.

Aktuelle saker

  • Økt søkning til kristendom og islam 23. apr. 2021

    Tallene fra Samordna Opptak viser at profesjonsstudiet i teologi og bachelor i religion og samfunn holder stand, mens årsenheten i kristendom og islam går betydelig opp. –Gledelig i et veldig annerledes år, sier dekan Aud V. Tønnessen.

  • Topper universitetsranking for andre år på rad 25. mars 2021

    Også i år rangeres Universitetet i Oslo som best i Norden i kategorien «Theology, Divinity and Religious Studies» i QS World University Rankings. –Veldig inspirerende for oss, sier dekan Aud V. Tønnessen.

  • Foredrag: Pluralisering av åndelig og eksistensiell omsorg 23. feb. 2021

    Professor Anne Hege Grung holdt foredraget ‘Chaplaincy’ på norsk - Utfordringer og muligheter ved pluralisering av åndelig og eksistensiell omsorg ved norske institusjoner ved semesteråpningen i år. Her kan du se hele foredraget i opptak.

Mer

Finn frem

Bygningar, adresser, område og kart

Alumni

"Det går bra til slutt? Avmakt, håp og forkynnelse".

Det teologiske fakultetets historie

Det teologiske fakultet ble opprettet i 1811, som det første fakultet ved Universitas Regia Fredericiana, Universitetet i Oslo (UiO).

Det teologiske fakultet 200 år

I 2011 feiret Universitetet i Oslo 200-årsjubileum. Som et av de tre første fakultetene markerte også Det teologiske fakultet 200 års virksomhet.