Ressurser og verktøy

Her finner du lenker til ressurser og verktøy som gjelder bibliotek og publisering

Viktige lenker hos Universitetsbiblioteket

PhD on track

Nettstedet PhD on track har ressurser knyttet til søk, sitering, referering, publisering, evaluering og ranking.

Tilgjengeliggjøring av avhandlingen din i DUO vitenarkiv

TF oppfordrer alle ph.d.-kandidater til å tilgjengeliggjøre sin avhandling i DUO, dersom det er mulig. Det betyr synliggjøring av deg og din forskning for forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt. Avhandlingen oppbevares i DUO og vil alltid være tilgjengelig via en permanent nettadresse.

Registrering av publikasjoner i Cristin

Cristin er et nasjonalt system for forskningsdokumentasjon. Doktoravhandlingen din - og eventuelle andre publikasjoner du gir ut - skal registreres i Cristin. I Cristin kan du også registrere andre typer formidling. Det er et nyttig sted å bruke for å ha oversikt over sine faglige aktiviteter, og gir også mulighet for andre til å finne informasjon om deg.

Måle impact

Det finnes ulike måter å måle hvor mye innflytelse (impact) et vitenskapelig tidsskrift, artikkel eller forfatter har. Innflytelse betyr i denne sammenhengen antall siteringer.

Open Access

Open Access innebærer at vitenskapelige publikasjoner gjøres fritt tilgjengelig på nettet. Forfatter beholder opphavsretten til publikasjonen, men gir brukere tillatelse til fritt å lese, laste ned, kopiere, distribuere, skrive ut, søke i eller lenke til fullteksten uten å forlange vederlag.

Stadig flere finansiører - som Norges forskningsråd og EU/ERC - stiller nå krav til Open Access publisering.

 

Publisert 17. apr. 2015 11:15 - Sist endret 17. nov. 2022 12:56