Tid for Taizé? Taizéspiritualitet i Den norske kirkes trosopplæring

I tilknytning til Taizéåret 2010 inviterer Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo, i samarbeid med Det teologiske menighetsfakultet og IKO - Kirkelig pedagogisk senter til seminaret Tid for Taizé? Taizéspiritualitet i Den norske kirkes trosopplæring, fredag 17. september 2010 fra kl 09.00-16.30

Målgruppen for seminaret er ansatte og frivillige som jobber med barn og unge i kirka. Seminaret starter med foredrag på TF fra kl 09.00. Etter lunsj blir det workshops på MF frem til kl 16.30. Etter seminaret er du velkommen til å delta på middag på MF og deretter bli med på kveldsbønn i domkirken.

Tentativt program (pdf)

 

Taizéåret 2010, hvor det økumeniske fellesskapet i Taizé og dets ”pilegrimsvei for tillit på jorden” står i fokus, arrangeres av Norges Kristne Råd. Årlig drar mer enn 1.000.000 ungdommer fra hele verden til Taizé for å oppleve og praktisere fellesskap der. Blant disse er en rekke norske konfirmanter og andre ungdommer. Sanger og liturgier fra Taizé har blitt brukt i norsk ungdomsarbeid i en årrekket. På seminaret deles og drøftes erfaringer med Taizé som ressurs og utfordring for trosopplæringen.

Bidragsytere er Jason Brian Santos (Princeton), Brother Alois og Brother Stephen (Taizé), Maria Bjørdal, Knut Grønvik, Margit Holte, Halvard Johannesen, Øyvind Mehl Landmark, Birgitte Lerheim, Anne Anita Lillebø, Angela Timmann Mjaaland, Marius Timmann Mjaaland, Bård Hallesby Norheim og Astrid Sandsmark.

Seminaret koster 100 kroner.

Meld deg på seminaret her

Publisert 17. juni 2010 14:32 - Sist endret 15. mars 2016 15:53