Aktuelt innen forskning

Aktuelle forskningssaker

• Halvor Moxnes. Foto. På skeives side i 50 år 24. juni 2022 09:58

Gjennom 50 år har barrierene for homofile i kirken gradvis blitt brutt. – Det teologiske fakultet har bidratt med teologiske argumenter for et åpent og inkluderende standpunkt, sier Halvor Moxnes, professor emeritus ved Det teologiske fakultet.

• kirurger som opererer – Vi må tenkje nytt om debatten kring organdonasjon 25. mars 2022 04:01

Når er det etisk forsvarleg å hente ut organ frå ein pasient? Ein ny studie kan bringe debatten inn på eit nytt spor.

• illustrasjon av naboer i vinduer – Du trenger ikke å bli bestevenn for å være en god nabo 26. okt. 2021 18:01

Det kan faktisk være smart å opprettholde en viss distanse til naboen, mener teologiprofessor Marianne Bjelland Kartzow. Sammen med kollegaer har hun utforsket naboskap i religiøse tekster og praksiser.