Sandra går på masterprogrammet i religion og samfunn

– Underviserne på Det teologiske fakultet (TF) brenner virkelig for sine fagfelt, forteller Sandra, som nå tar en master i religion og samfunn

Student. Foto
Sandra har lyst til å bruke sin religion- og samfunnskompetanse til å undervise når hun er ferdig med mastergraden i Religion og samfunn. Drømmen på sikt er å ta en doktorgrad. 

Hvorfor begynte du på TF?

Jeg begynte her fordi TF var det fakultetet som tilbød det studieprogrammet jeg følte passet meg best, da jeg er interessert i både religion og samfunn, og hvordan disse to påvirker og utfyller hverandre. Dette har TF gitt meg muligheten og friheten til å studere, samtidig som at fakultetet åpner for at man kan fordype seg i de områdene innen religion og samfunn man er mest interessert i.

Hva er det beste med å studere på TF?

Det beste med å studere på TF er at det er et litt mindre miljø enn på de andre fakultetene, hvilket fører til at du føler deg mer ivaretatt og sett både av professorer og medstudenter. Jeg har tidligere studert på noen av de større fakultetene, hvor forholdene er såpass store at man ikke blir kjent med, eller forholder seg til, store deler av sine medstudenter. Da jeg kom til TF opplevde jeg derimot både professorer og medstudenter som mer imøtekommende, samtidig som at vi var i mye mindre grupper slik at det var lettere å bli kjent med hverandre.

Hva ønsker du å jobbe med senere?

Målet med studiene er å undervise, men jeg har fremdeles ikke landet helt på hvilket nivå jeg ønsker å undervise på. Jeg har en drøm om å en dag ta en doktorgrad, slik at jeg kan undervise på universitetsnivå, men akkurat i nærmeste fremtid tenker jeg nok å bygge på masteren min fra TF med Praktisk-pedagogisk utdanning, slik at jeg kan jobbe som lektor en liten periode først, enten på ungdomsskole eller på videregående.

Hva er det mest interessante emnet du har tatt på TF og hvorfor?

Det mest interessante emnet for min del er enten emnet «Levd religion i Norge» som jeg tok som bachelorstudent, eller «Samtidsreligion» som jeg tok som masterstudent. Dette er fordi disse to emnene tar opp de tingene som interesserer meg mest når det kommer til studiene av religion og samfunn; nemlig nyreligiøsitet, spiritualitet, og hvordan religion stadig blir mer individualisert. Videre er også disse emnene svært aktuelle for opptil flere moderne samfunn, Norge inkludert, og kan brukes både dersom en ønsker å undervise i f.eks. religion, eller om man bare ønsker en bredere og dypere samfunnsforståelse.

Hva er TF for deg?

TF for meg er muligheten til å studere det jeg har lyst til og det jeg er interessert i, samtidig som det er et fakultet som gir mye ekstra kunnskap også utover pensumlistene, som f.eks. evnen til å tenke selv og til å tenke kritisk. Videre er TF et fakultet som gir så mye ekstra tilbake til studentene, enten det er dyktige gjesteforelesere eller spennende ekskursjoner. Mye av dette kommer nok av at alle som underviser på TF virkelig brenner for sine fagfelt, noe som smitter over og motiverer studentene litt ekstra.

Religion og samfunn (master - to år)

Masterstudiet i religion og samfunn har fokus på religion i dagens samfunn. Gjennomgående temaer er religiøse endringsprosesser, forholdet mellom religionene (interreligiøse relasjoner), kjønnsperspektiver på religion og forholdet mellom religion og politikk. Programmet åpner for et mangfold av teoretiske innfallsvinkler, metoder og tematiske spesialiseringer innenfor studiet av samtidsreligion. 

Du finner mer informasjon om masterprogrammet i religion og samfunn på våre nettsider. 

På våre nettsider finner du også en oversikt over alle studieprogrammer som tilbys på Det teologiske fakultet. 

Publisert 3. feb. 2023 10:03 - Sist endret 30. mars 2023 10:49