Er du nysgjerrig på forholdet mellom ulike religioner og samfunnet rundt? Eller ønsker du å bli prest?

Ved Det teologiske fakultet (TF) finner du utdanningen som gir deg kompetansen du trenger, og du får lære av de beste forskerne på sine felt!

Bildet kan inneholde: Ansikt, Hår, Ansiktsuttrykk, Blond, Hake.

Under finner du fem studieprogrammer du kan søke på via Samordna Opptak.

Husk søknadsfristen 15. april!

Studentene forteller!

 • anne-guro400 Anne Guro studerer teologi

  - TF er mitt fristed, stedet hvor jeg har møtt venner for livet og samtidig tar den utdannelsen som passer meg midt i blinken, forteller Anne Guro, som går profesjonsstudiet i teologi.

Nysgjerrig?

Små glimt fra studiehverdagen

Hva gjør våre tidligere studenter?

Våre tidligere studenter gjør mange spennende ting! Les mer om feltpresten i Bardufoss, formidleren på Holocaustsenteret eller den politiske rådgiveren i Oslo.
 • gravem-250 Bærekraftsrådgiver

  Magnus Gravem har en master i religion og samfunn og jobber som bærekraftsrådgiver i PwC. Han anbefaler studenter å velge et tema for masteroppgaven som både reflekterer egne interesser og fremtidens behov.

Masterprogrammer på TF:

 • Religion og samfunn
 • Teologi
 • Religion and Diversity: Conflict and Coexistance
 • Religious Roots of Europe
 • Lederskap, etikk og samtalepraksis
 • Praktisk teologi

Best i Norden på religion og teologi!

Bildet kan inneholde: gul, tekst, font, linje, teknologi.I følge de store internasjonale universitetsrangeringene er Universitetet i Oslo det klart beste universitetet i Norge. Og rangeringen som nylig kom ut sier også at UiO er klart best i Norden innenfor religion og teologi!

Ny digital hverdag for studenter og ansatte

illustrasjon e-læringTomme undervisningsrom og auditorier til tross, det er full aktivitet på fakultetet. På grunn av koronastengningen av Universitetet har fakultetets ansatte kastet seg rundt for å sørge for et så godt digitalt tilbud som mulig. -Innsatsviljen er enorm, sier studiedekan Birgitte Lerheim.

Følg Det teologiske fakultet i sosiale medier