Er du nysgjerrig på forholdet mellom ulike religioner og samfunnet rundt? Eller ønsker du å bli prest?

Ved Det teologiske fakultet (TF) finner du utdanningen som gir deg kompetansen du trenger, og du får lære av de beste forskerne på sine felt!

Bildet kan inneholde: Ansikt, Hår, Ansiktsuttrykk, Blond, Hake.

Under finner du fire studieprogrammer du kan søke på via Samordna Opptak.

Husk søknadsfristen 15. april!

Studentene forteller!

 • asksb-300 Ask studerer religion og samfunn

  Ask er student på bachelorprogrammet i religion og samfunn. -TF har noen av de beste foreleserne innenfor religion, de brenner skikkelig for faget, forteller han.

Nysgjerrig?

Små glimt fra studiehverdagen

Hva gjør våre tidligere studenter?

Våre tidligere studenter gjør mange spennende ting! Les mer om feltpresten i Bardufoss, formidleren på Holocaustsenteret eller den politiske rådgiveren i Oslo.
 • gravem-250 Bærekraftsrådgiver

  Magnus Gravem har en master i religion og samfunn og jobber som bærekraftsrådgiver i PwC. Han anbefaler studenter å velge et tema for masteroppgaven som både reflekterer egne interesser og fremtidens behov.

Best i Norden på religion og teologi!

Bildet kan inneholde: gul, tekst, font, linje, teknologi.I følge de store internasjonale universitetsrangeringene er Universitetet i Oslo det klart beste universitetet i Norge. Og rangeringen som nylig kom ut sier også at UiO er klart best i Norden innenfor religion og teologi!

Masterprogrammer på TF:

 • Religion og samfunn
 • Religion and Diversity: Conflict and Coexistance
 • Religious Roots of Europe
 • Lederskap, etikk og samtalepraksis
 • Praktisk teologi

Studier i koronatider!

Bildet kan inneholde: skrivebord, møbler, jobb, læring, kontor. Er du nysgjerrig på hvordan våre studenter og lærere studerer og jobber i koronaens tid? Skroll litt nedover på våre Facebooksider, der får du noen glimt fra hverdagen på TF når alle jobber digitalt! Og annet interessant stoff fra oss :)

Ny digital hverdag for studenter og ansatte

illustrasjon e-læringTomme undervisningsrom og auditorier til tross, det er full aktivitet på fakultetet. På grunn av koronastengningen av Universitetet har fakultetets ansatte kastet seg rundt for å sørge for et så godt digitalt tilbud som mulig. -Innsatsviljen er enorm, sier studiedekan Birgitte Lerheim.

Følg Det teologiske fakultet i sosiale medier