Andrea vil vite mer om hvordan religion påvirker verden

- Bachelorprogrammet i religion og samfunn (RESA) ruster meg for det fremtidige arbeidslivet, sier Andrea Norum. Muligheter for praksisplass og utveksling var viktige grunner til at hun søkte på dette programmet. 

– Jeg har alltid vært interessert i mennesker, kommunikasjon og politikk, og jeg så hvordan denne utdanningen kunne tilby meg dette.Student. Foto

Programmet er fleksibelt og lar studentene kombinere religion og samfunn med andre fag hun også er interessert i. Hun trekker særlig frem RESA-fagene som omhandler religion i en politisk kontekst som absolutte favorittemner.

Studentmiljøet på TF er både godt og åpent, med plass til studenter av alle livssyn

- Det beste med mitt studieprogram er at jeg kontinuerlig utfordres til å tenke annerledes og utvide min horisont. Forelesernes engasjement har bidratt til å skape entusiasme for læringen. Dette er motiverende og har gitt mersmak!

Norum forteller at åpenhet også var viktig for at hun valgte Det teologiske fakultet. Da hun selv ikke er troende, men ønsket å lære mer om tro og livssyn, var det viktig med omgivelser der dette var helt uproblematisk. Hun beskriver et studiemiljø hvor det er lett å få venner, og kort avstand mellom studenter og forelesere.

Hun er i dag medlem av Teologisk Studentutvalg (TSU), og ønsker å være med å bidra til studentmiljøet og få erfaring fra studentpolitikk.

– Jeg så dette som en god anledning for å knytte kontakter og samtidig få verdifull erfaring på CV-en.

Gir anledning til dypdykk i trossamfunn du ikke tilhører selv

I et av fagene får studentene mulighet til å intervjue medstudenter om et gitt tema eller observere en offentlig religiøs aktivitet, gjerne i et tros- og livssynssamfunn de ikke tilhører selv.

– Feltarbeid vil jeg definitivt si har vært blant det mest spennende! Her gjorde vi gode forberedelser i form av seminarer og forelesninger frem mot feltarbeidet. Under feltarbeidet valgte jeg å besøke Baitun Nasr-moskeen. Dette arbeidet fant jeg spesielt interessant, fordi jeg fikk en unik mulighet til å stille spørsmål til mennesker med ulik vei inn i religionen.

Norum forteller at hun fikk stille åpne spørsmål under observasjonen om hvordan det er å være praktiserende muslim i Norge, og det ga henne en mulighet til å se religionen i et bredere perspektiv.

– Jeg har lyst til å jobbe med religionspolitikk og benytte min kompetanse til å styrke samarbeid med minoriteter og spesielt utsatte grupper. Jeg håper at utdanningen min kan være med på å fylle et kunnskapsgap jeg mener politikken ikke kan overse lenger.

Publisert 10. apr. 2024 14:00 - Sist endret 10. apr. 2024 14:10