Hadia Tajik

Hadia Tajik er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Kilde: wikipedia

Hadia Tajik (født 18. juli 1983) er en norsk journalist og politiker (Ap). Hun ble i 2009 valgt inn på Stortinget fra Oslo.

Tajik er født i Norge, og er av pakistansk opphav. Hun er oppvokst i Bjørheimsbygd i Strand i Rogaland.

Tajik har en mastergrad i menneskerettigheter fra Kingston University i England og en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskolen i Stavanger. Hun har også tatt 1. til 3. avdeling i juss ved Universitetet i Oslo.

Tajik har arbeidet som journalist i blant annet Aftenposten, VG og Dagbladet, samt skrevet kommentarartikler i Morgenbladet og Stavanger Aftenblad.

I 2001 var hun redaktør for tekstsamlingen Svart på Hvitt, av ungdommer med innvandrerbakgrunn om det å ha innvandrerbakgrunn i Norge.

Politisk karriere

Tajik ble ansatt i Arbeids- og inkluderingsdepartementet 1. desember 2006 som politisk rådgiver for statsråd Bjarne Håkon Hanssen. Siden den gang har hun hatt et lengre vikariat som politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg, som den yngste ved Statsministerens kontor noensinne. Tajik vikarierte også som politisk rådgiver for justisminister Knut Storberget. I april 2009 var Tajik tilbake i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, som politisk rådgiver for sin fjerde statsråd i den rødgrønne regjeringen, Dag Terje Andersen.

Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti foreslo i 2008 å innstille Tajik til sjetteplassen på partiets liste til stortingsvalget 2009. 19. oktober 2008 ble Tajik valgt inn i Arbeidernes ungdomsfylkings sentralstyre. Hun har tidligere vært politisk nestleder i AUF i Rogaland.

Tajik markerte seg tidlig i valgkampen 2009 som en flittig bruker av sosiale medier og videohistorier på internett i valgkampøyemed. Hun ble valgt inn på Stortinget, ettersom Arbeiderpartiet vant seks mandater i Oslo, og er medlem av Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité.

Kilde: wikipedia

Publisert 26. nov. 2012 10:29 - Sist endret 17. okt. 2017 06:19