Universitetet i Durham, Nord-England

Durham University (etablert i 1832) ble året 2005/2006 kåret til University of the Year av the Sunday Times. Etter å ha studert ett år ved dette universitetet syns jeg denne tittelen er fullt fortjent. Faglig står teologistudiet meget sterkt. Kanskje det tredje beste teologistudiet i England (etter Oxford og Cambridge).

Ruth Ingeborg Sveinsdotter studerte ved Durham University i England studieåret 2005/2006

Avdelingen for teologistudiene er lite, mindre enn teologisk fakultet i Oslo både angående bygning og antall studenter, men det er likevel nok emner å velge i, og emnene er ofte veldig forskjellige fra emnene på TF. Det er større valgmuligheter innenfor spiritualitet, historie og språk (blant annet arameisk). Undervisningen i de forskjellige emnene foregår over tre semestre som avbrytes av jul og påske. Man får derfor best utbytte av å sette av et helt år til utvekslingsstudiene. Med tanke på språk og det sosiale vil jeg også anbefale å være der et helt år.

Durham er en liten by, men med et stort studentmiljø, ca.12-14000. På toppen av byen ser vi den berømte Durham Cathedral fra 1100-tallet, største romanske bygning i England hvor blant annet de to første Harry Potter filmene ble spilt inn. The Department of Theology and Religion er plassert rett bak katedralen. Et eget teologibibliotek er bygd som en del av katedralen. Ellers er det et stort hovedbibliotek 10 minutter fra fakultetet hvor det finnes mer teologilitteratur og hvor man også møter studenter fra hele universitetet. Universitetet har sine avdelinger spredd over hele byen, men med et stort hovedbibliotek blir dette en møteplass for studentene.

Universitet i Durham er inndelt i flere Colleges. Studentene er delt inn i disse på tvers av fag. Jeg var medlem av The College of St. Hild and Bede, det største colleget i byen. Her kan man få kost og losji, man kan ta del i de forskjellige aktivitetene (sport, teater, filmklubb osv.) og ikke minst er det viktig å benytte seg av det sosiale liv ved Collegets egen pub hvor billig drikke serveres. Fotballkamper og nyhetssendinger på storskjerm er også vanlig kost i pubene. Blir det for kjedelig i Durham, noe jeg ikke tror det er fare for, er det bare 15 minutter med tog til storbyen Newcastle.

Nyttige tips og opplysninger til deg som vil være utvekslingsstudent i Durham:

 • Unngå å ta emner som fjernstudent på TF
 • Lavere grads- og høyeregrads-studier er lagt opp litt forskjellig
 • Studiepoeng per emne er stort sett det samme som i Norge, men arbeidsmengden kan være veldig forskjellig
 • Still opp på alt som skjer med de internasjonale studentene den første uka. Det er på disse arrangementene man blir kjent
 • Velger du å bo på College må du være klar over at de fleste andre studentene som bor der er 18-21 år gamle

Hvorfor reise akkurat til Durham?

 • Du får oppleve britisk akademisk liv på sitt beste
 • Du får oppleve britisk kultur på sitt beste
 • Du får oppleve flere sider av det engelske samfunn
 • Du blir tatt godt hånd om av fakultet og College
 • Du kan fordype deg i spennende emner som ikke finnes på andre universiteter
 • Du får oppleve et mer sammensatt miljø enn det lutherske TF
 • Du blir kjent med studenter fra hele verden
 • Det er gangavstand til det aller meste
   
Publisert 3. mars 2010 19:30 - Sist endret 3. mars 2010 19:33