Klart for studentutveksling med Maseno University i Kisumu, Kenya.

En delegasjon fra TF (Hege Handberg, Hallgeir Elstad, Dag Myhre-Nielsen og undertegnede) har akkurat gjennomført et positivt besøk på Maseno University, som ligger i byen Kisumu, rett ved den berømte Victoria sjøen.

Avtalen om studentutveksling undertegnes av professor Baracka Owuor, leder av int avdeling i Maseno. Bak troner fra venstre Dag Myhre-Nielsen, Loreen Maseno, C.F. Onyango og Bård Andreassen

Maseno University regnet som ett av de beste universiteter i Kenya

Her er det et mer enn 10000 studenter, de fleste på bachelornivå, men også master og PhD finnes. Kisumu er en ganske fredelig by og universitetet er regnet som et av de beste i Kenya så jeg synes dette ser veldig lovende ut. Vi legger ut mer konkret informasjon om dette ganske snart.

Håp om utreisende kandidater fra Maseno Universtiy til Det teologiske fakultet

Bakgrunnen for besøket og avtalen er at vår tidligere PhD kandidat Loreen Maseno er senior lecturer ved instituttet for religion, teologi og filosofi. TF vil gjerne fortsette samarbeidet med vår tidligere kandidater i sør og gleder oss over de muligheter som det åpner. Utvekslingsavtalen betyr også en prioritet av studenter fra Maseno til TF. Vi håper på at det kan dukke opp noen allerede til høsten.

Gode samtaler om forskningsutvikling

Den andre delen av besøket handlet om forskningsutvikling, og samtalene om forskning var lovende. En faglig rød tråd i et samarbeid er en viktig verdi i seg selv og nok også en forutsetning for at studentutvekslingen kan føres videre.

Professor Bård Andreassen, forskningsleder på Senter for Menneskerettigheter ved Det juridiske fakultet ved UiO og undertegnede beholdt hver våre forelesninger om temaer tilknyttet verdighet, religion og menneskerettigheter. Og vi er enige om at her er det gode muligheter for en viktig felles forskningsutvikling med betydning for begge parter.

Prof Bård Andreassen foreleser på Maseno University

Jeg håper at både studenter og enkeltforskere ved TF kan få glede av dette samarbeidet og at vi kan motta nye Maseno studenter i forventning.

Emneord: Kenya, Utveksling, Maseno University, Studentutveksling
Publisert 14. feb. 2013 17:47 - Sist endret 15. feb. 2013 13:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere