Velkommen alle nye og gamle studenter!

Nå vandrer det nye og spente studenter i alle korridorer, rom og plasser i Domus Theologica! Alle nye studenter på fakultetet startet opp mandag 11.8 og er nå på full fart inn i Fadderuka med spennende faglige ting, mange å bli kjent med og god utsikt til ett spennende semester med læring og fellesskap.

Det er en stor opplevelse å møte alle dere og alle dem som har valgt Det teologiske fakultet som studiested. Vi gleder oss til å bidra til kreative og viktige forelesninger, kurs, samtaler og møteplasser! Velkommen til Det teologiske fakultet.

Gode søkertall og høyt oppmøte

TFs to store hovedprogram, profesjonsstudiet i teologi og Bachelor i religion og samfunn har hatt gode søkertall gjennom hele åren og sommeren. Men man vet aldri helt hvor mange som begynner før på første «skoledag». I år viser det seg at svært mange møtte opp slik at de to hovedprogrammene får fine kull med mange deltakere. Religion og samfunn får flere studenter enn på mange år. Profesjonsstudiet i teologi rekrutterer også veldig bra og jeg er stolt av at TF nå gir viktige bidrag til å bedre rekrutteringen av prester til Den norske kirke i fremtiden.

Pinlig kritikk av Menighetsfakultetet

Diskusjonen omkring vår kollega Menighetshetsfakultetet kan knapt sies å bidra på noen konstruktiv måte. Det er viktig at MF utvikler seg til et stadig mer mangfoldig studiested, det fører på sikt også til at Den norske kirke får et mer mangfoldig og folkekirkelig presteskap. Men den kritikken som en del av de norske misjonsorganisasjonene retter mot MF er bare pinlig.

 I vår tid må et akkreditert studiested – og det er i høyeste grad MF – tilby alle sine lærere full forskningsfrihet. Hvis man ikke kan garantere det, kan man ikke være et akkreditert studiested. TF og MF har ulike tradisjoner og står noen ganger stadig for ulike holdninger til aktuelle spørsmål. Slik skal det være og slikt skaper en sunn og stimulerende konkurransesituasjon til beste for den faglige kvaliteten og Den norske kirke.

Emneord: Studiested, Faglig kvalitet, Teologi, Fadderuke, Den norske kirke, Religion og samfunn, Kritikk
Publisert 12. aug. 2014 08:36 - Sist endret 12. aug. 2014 09:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere