Forskere og PhD-kandidater fra TF på et sterkt internasjonalt PhD-seminar!

Alle deltagerne fra de fire deltagende institusjonene.

Fra mandag til onsdag 6-8. oktober ble seminaret "Becoming Human: Identity and Belonging towards a People’s Theology" arrangert. Seminaret fant sted på School of Theology, Religion and Classics på University of Kwazulu-Natal I Pietermartizburg I Sør-Afrika. I tillegg til deltakelse fra våre afrikanske kolleger og TF deltok det en gruppe fra Union Theologial Seminary I New York og en gruppe fra Escola Superior de Teologia I Sao Leopoldo, Brasil.

Bakgrunnen for seminaret er et initiativ tatt av President Serene Jones ved Union Theological Seminary da hun besøkte TF for noen år tilbake. Jones foreslo å lage et "transatlantisk PhD seminar med deltakelse fra en institusjon i USA, en i Afrika, en i Latin-Amerika og en i Europa". Det er en stor begivenhet at dette seminaret nå ser ut til å bli en årlig hendelse. Det første seminaret skjedde på TF i Oslo i 2013, i 2015 blir det antakelig møtested New York.

Deltagerne fra Norge, fra venstre: Professor Trygve Wyller (TF), stipendiat Gyrid Gunnes (Diakonhjemmet), stipendiat Annhild Tofte Haga (TF), professor Jone Salomonsen (TF), professor Marianne Bjelland Kartzow (TF) og stipendiat Dominic Wemochiga Amonzem (TF).

Hensikten med dette ambisiøse prosjektet er å legge til rette for faglig sterke og utfordrende møteplasser for stipendiater ved alle de fire institusjonene og samtidig bringe lærere fra de sammen institusjonene sammen til faglig utviklende dialog gjennom forelesninger og diskusjoner. Hvert år skal det være 2-3 lærere og 2-3 stipendiater fra hver institusjon med på samlingen.

Det har vært viktig å velge overordnede og brede tema for seminaret for å utfordre både lærere og stipendiater til å formulere sin egen forskning i en felles retning selv om utgangspunktet må tas i en rekke ulike disipliner.

Som dekan er jeg svært stolt over at TF inngår som en solid partner i dette viktige samarbeidet og ser frem til en spennende og viktig fagutvikling for internasjonal teologi innenfor denne fine konteksten.

 

Publisert 10. okt. 2014 10:45 - Sist endret 20. feb. 2015 12:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere