Spent diskusjon på Kirkemøtet

Da er 6 timers nattlig "debatt" på Kirkemøtet over. Saken om vigsling av homofile skal ikke opp til vedtak før på tirsdag, men etter 76 (!) talere er det en form for utmattelse i salen i dag søndag morgen.

Ingen vet vel hvilken konklusjon dette ender med. Men det kan se ut til at de som overhodet ikke ønsker noen endring i retning forbønn/vigsel er i mindretall. Og det er overraskende mange som eksplisitt støtter vigsel, selv om denne gruppen slett ikke har flertall.

Mer tilbakelent vil jeg si at jeg er mest oppgitt over de biskoper og andre fagteologer som knapt har annet å by på en rene bibelsitater. Alle de legfolk som ikke ønsker noen form for endring og ikke vil gi homofile noen form for ritual overhodet støtter seg på disse biskopene og de andre teologene. Vi har med andre ord (slett ikke overraskende) en gruppe biskoper og teologer som egentlig ikke argumenterer teologisk, men biblisistisk.

Og denne biblisismen brukes ikke til noe annet enn å støtte status quo. Det handler egentlig ikke først og fremst om to skriftsyn, men det handler om forholdet mellom de som argumenterer med forankring i menneskeverd og luthersk bekjennelse og de som ikke forankrer sin posisjon i noen av delene. Ganske nedslående.

Samtidig er det flott å være dekan å se alle de strålende TF-representantene som deltar i diskusjonen og i samtalene rundt omkring. Takk til alle dere som sitter hos og som følger med i alle slags tenkelige kanaler.

Hilsen Trygve

Publisert 6. apr. 2014 16:55 - Sist endret 6. apr. 2014 16:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere