Internasjonalisering og solidaritet

Fakultetets engasjement for internasjonalisering og solidaritet har mange synlige sider dette semesteret. Antallet internasjonale studenter på Det teologiske fakultet har aldri vært så høyt som inneværende semester.

Seminar på Isegran for internasjonale studenter ved Det teologiske fakultet. Fra venstre: Daniel Boamah Asante, Anita Aba Ansah, Jeniffer Kinya Lairangi, Nolwandle Ayanda Lembethe, Dominic Wemochiga Amonzem, Venansio Pambanani Kashoni, Mariusz Roland Seyda, Elizabeth Silayo, Samuel Etikpah, Dzifa Kweku Lolo, Ruby Yayra Dei-Fitih, Charles Tarimo, Esther Lubunga Kenge. Foran: Dumisa Mateyo Mbano. Foto: Kjetil Hafstad, UiO

Positiv økning i antall internasjonale studenter

Den positive økningen skyldes mange forhold. De fleste henger sammen med våre langvarige forskningssamarbeid og gode støtteordninger for studenter fra afrikanske land. Fakultetet oppfattes som et attraktivt studiested for studenter på master og PhD nivå, og på bildet over ser vi de fleste internasjonale studentene på en samling på Isegran i Fredrikstad for kort tid siden.

Professor Kjetil Hafstad har ledet programmet for de internasjonale studentene i flere år. Et viktig tiltak i programmet er å invitere alle internasjonale studenter til et overnattingsseminar på Isegran med mye faglig innhold, mye sosialt og mye fellesskap.

Flere av de internasjonale studentene arbeider med en doktoravhandling som veiledes av en av fakultetets professorer. Flere afrikanske kandidater har allerede avlagt sin PhD ved Det teologiske fakultet, og i slutten av november disputerer Syprian Hilinti fra Tanzania ved TF. Syprian er nå utnevnt til Assistant Bishop i den lutherske kirken i sitt hjemland, og jeg ser frem til en spennende disputas.

Spennende internasjonalt seminar

Den første uken av oktober arrangerer TF et seminar, «Being Human: Community Contextual theological approaches to community from Pietermaritzburg, New York and Oslo», for egne og internasjonale PhD-studenter. Seminaret arrangeres i samarbeid med Union Theological Seminary i New York og School of Philosophy, Religion and Classics ved University of Kwazulu-Natal i Sør-Afrika. Planen er at et slikt seminar skal arrangeres årlig ved hver av de tre institusjonene. Jeg ser på seminaret som et stort skritt fremover i fakultetets internasjonale plassering. Detaljert program finnes på våre hjemmesider under arrangementer.

Emneord: Tanzania, Solidaritet, Internasjonalisering, University of Kwazulu-Natal, Union Theological Seminary
Publisert 18. sep. 2013 17:06 - Sist endret 19. sep. 2013 16:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere