Spennende internasjonalt tilbud til doktorgradsstudenter ved Det teologiske fakultet

Denne uken får Det teologiske fakultet besøk av lærere og doktorgradsstudenter fra Union Theological Seminary i NYC, USA og University of Kwazulu-Natal i Pietermaritzburg, Sør-Afrika. Sammen med lærere og studenter fra TF skal de delta på seminaret "Being Human: Community. Contextual theological approaches to community from Pietermaritzburg, New York and Oslo".

Et "trans-atlantisk" samarbeid

Den opprinnelige ideen til et slikt "trans-atlantisk" samarbeid ble unnfanget av lederen ved Union Theological Seminary, Serene Jones, på et møte i Oslo for noen år siden. Etter ideen var født har det vært mange møter, reiser og samtaler for å kunne realisere det samarbeidet som nå finner sted på fakultetet. I løpet av denne uken skal vi i felleskap diskutere om vi også skal finne en fjerde samarbeidspartner i Latin-Amerika, slik at vi kan fullføre den transatlantiske ideen.

Økt faglig utvikling på tvers av institusjoner og kontinentale grenser

«Beeing Human: Community» er det første seminaret i rekken av tre slike konferanser, som springer ut av det nylig inngåtte internasjonale samarbeidet mellom de tre teologiske fakultetene. Dette vil øke den faglige utviklingen og styrke faglig kompetanse for alle som deltar, på tvers av institusjoner og kontinentale grenser.

Neste år er det University of Kwazulu-Natal i Sør Afrika som er vertskap for seminaret, og i 2015 reiser vi til USA hvor Union Theological Seminary er arrangør. Jeg er stolt over at TF er en viktig deltaker og bidragsyter i dette samarbeidet, det er en spennende og viktig utvidelse av fakultetets tilbud til doktorgradsstudentene.

Viktig internasjonaliseringsbidrag

Hovedtemaet på ukens seminar er: «Becoming Human: Community». Programmet er faglig spennende og består av foredrag fra enkeltlærere fra alle tre læresteder samt egne sesjoner hvor doktorgradsstudenter legger frem deler av sine avhandlinger for å få de kommentert av medstudenter og lærere fra alle de tre lærestedene. Å bli kjent med andre institusjoners tradisjoner for å diskutere og utvikle doktorgradsavhandlinger er en læreprosess i seg selv, og jeg kan ikke skjønne annet enn at dette i seg selv er en kompetansehevning som har stor egenverdi. Det er også et viktig bidrag til internasjonaliseringen, både ved Det teologiske fakultet og Universitetet i Oslo.

Åpne gjesteforelesninger

Få fredag 4. oktober holder Gerald West fra University of Kwazulu-Natal og John J. Thatamanil fra Union Theological Seminary åpne gjesteforelesninger på Det teologiske fakultet.

  • John J. Thatamanil “Religious diversity after "religion": Rethinking theologies of religious pluralism”.
  • Gerald West “People’s theology, prophetic theology, and public theology in post-liberation South Africa”.

Velkommen til alle!

Emneord: Beeing Human, Samarbeid, Union Theological Seminary, University of Kwazulu-Natal, Sør Afrika, USA, Trans-Atlantisk, Internasjonalt, Internasjonalisering
Publisert 1. okt. 2013 15:10 - Sist endret 26. apr. 2019 09:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere