To år med Donald Trump – En kristen president?

To år har gått siden Donald Trump ble tatt i ed som USAs president. Han ble valgt med overveldende støtte fra store kristne velgergrupper i USA. Særlig blant ‘evangelicals’ var motstanden mot Hillary Clinton og støtten til Donald Trump stor. Hvordan kunne disse kristne gruppene omfavne en kandidat som Trump? Og hvordan har alliansen mellom presidenten og ulike kristne grupper kommet til uttrykk? Er Trump en kristen president?

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Seminaret er åpent for alle og vil holdes på engelsk med en innledning av førsteamanuensis Randall J. Stephens fra Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk ved Det humanistiske fakultet (HF). Stephens står bak flere toneangivende publikasjoner om nordamerikansk kristendom i vår samtid, blant annet The Anointed: Evangelical Truth in a Secular Age (Harvard University Press 2011, sammen med Karl Giberson).

Deretter følger korte innledninger før diskusjon:

• Sven Thore Kloster, medforfatter av Global kristendom (Universitetsforlaget 2018): Next year in Jerusalem: Trump’s Relocation of the Embassy and Christian Zionism
  • Universitetsstipendiat Birte Nordahl: The Christian Left in the US
  • Ole Jakob Løland, medforfatter av Global kristendom (Universitetsforlaget 2018): With the Hand on the Bible – from Barack Obama to Donald Trump
Publisert 11. jan. 2019 15:16 - Sist endret 11. jan. 2019 15:22