Semesteråpning høsten 2019

Alle studenter, ansatte og venner er invitert til åpning av høstsemesteret 2019. Førsteamanuensis Anne Katrine Hemmer de Gudme holder åpningsforelesningen: Himmelsk føde og forbuden frugt: Mad og drikke i Bibelen

Bilde av læringssenteret på Domus Theologica. Dekan Aud Tønnessen på talerstolen foran ansatte og studenter.

Fra semesteråpningen høstsemesteret 2017. Foto: Mathias H. Eidberg

Dekan Aud V. Tønnessen ønsker studenter og ansatte velkommen til nytt semester.

Åpningsforelesning

Bilde av Anne Katrine de Hemmer Gudme
Anne Katrine de Hemmer Gudme

Førsteamanuensis Anne Katrine de Hemmer Gudme: Himmelsk føde og forbuden frugt: Mad og drikke i Bibelen

Om forelesningen:

Mad er oppe i tiden. Der skrives kogebøger, og produceres madprogrammer som aldrig før. Der arrangeres madfestivaller med langbordsspisning, og måltidet er kommet i fokus ikke mindst i den politiske debat, hvor det gode måltid lanceres som nøglen til en sund livsstil, en velfungerende familie og et samfund med sammenhængskraft. Mad er oppe i tiden, men madens betydning er lige så gammel som den menneskelige kultur, og mad, drikke og måltider spiller da også en væsentlig rolle i Bibelen, ja, de er nærmest ikke til at overse, hvis man læser Bibelen med mad-briller på.

Forelæsningen, Himmelsk føde og forbuden frugt, har to primære formål: Dels at sætte fokus på mad, drikke og måltider i bibelsk litteratur, fordi maden i Bibelen spiller en central, finurlig og alsidig rolle. En læsning af bibelteksterne med mad-briller på lukker teksternes betydningsunivers op, og hjælper os til at forstå bibelteksternes sociale sammenhæng og symbolunivers. Men formålet er også, at bruge maden, ’det nye sort’, som en indgang til Bibelen, en tematisk fortolkningsnøgle, der kan hjælpe os til at forstå, hvad Det Gamle og Det Nye Testamente egentlig er for nogle tekster.

Det serveres kaffe og kake etter forelesningen.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen!

Publisert 9. juli 2019 21:40 - Sist endret 7. aug. 2019 13:57