TF på Forskningsdagene: Menneskesyn - verdier og vold

Hvordan vi oppfatter og verdsetter mennesket er avgjørende for et samfunns verdier. Verdier er veivisere for holdninger og handlinger. Hvordan kan menneskesyn og verdisyn mobiliseres mot alle former for vold?

Gamle festsal ligger i den såkalte Urbygningen, midt i Karl Johans gate vis-à-vis Nationaltheatret.

Ut fra ulike perspektiver søker seks forskere ved Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo gjennom lynforedrag og panelsamtale og belyse temaet: Menneskesyn: verdier og vold.

På programmet:

• Stipendiat Birte Nordahl: Verdien av en sang: 22.juli og "Til ungdommen"
  • Professor Trygve Wyller: Menneskeverd mot vold
  • Førstemanuensis Safet Bektovic: Verdier i endring - islam
  • Postdoktor Kaia S. Rønsdal: Rom for motstand og gjestfrihet
  • Førsteamanuensis Merete Thomassen: Verdier i endring i nyere bønnespråk
  • Stipendiat Amina Selimovic: "Feministmoské" - islam og kjønn

Panelsamtalen ledes av Iram Ansari. Ansari er journalist i NRK, og er utdannet ved Universitetet i Bodø og Danmarks Journalisthøgskole. Hun har jobbet i NRK Dagsrevyen i 5 år. Ansari interesserer seg for all slags nyheter, men har de siste årene jobbet aktivt med nyhetsinnhold som handler om mangfold og integrering.

Arrangementet er en del av:

Arrangementet på Forskningsdagenes nettside.

Publisert 18. sep. 2017 16:14 - Sist endret 20. sep. 2017 16:13