Renate Salomonsen er fakultetets nye økonomirådgiver

I august tok Renate Salomonsen over arbeidet med å holde orden på fakultetets økonomi. Salomonsen kommer til fakultetet med mange års erfaring med økonomiarbeid på UiO.

foto av Renate Salomonsen

Renate Salomonsen. Foto: Ingeborg Skrindebakke/TF-UiO

Salomonsen kommer opprinnelig fra Leknes i Lofoten. Hun flyttet til Oslo for over 20 år siden for å studere økonomi ved BI. Her har hun bodd siden, og stort sett jobbet med økonomi.

-Jeg har alltid jobbet med regnskap og økonomistyring, foruten et år hvor jeg jobbet ved en filetfabrikk i Stamsund i Lofoten. Jeg er ekspert på å filetere fisk, forteller Salomonsen med et smil.

Bortsett fra året i Stamsund, og to-tre år med økonomistyring ved Sagene og Torshov Barnevernstjeneste, har Salomonsen jobbet ved ulike enheter på UiO. Hun har jobbet i Eiendomsavdelingen, Økonomi og planavdelingen sentralt og USIT, og kommer nå fra stillingen som avdelingsleder for økonomi ved Kulturhistorisk museum.

-Universitetet er et godt sted å jobbe. Jeg kommer fra en liten enhet ved UiO, Kulturhistorisk museum, og ser at man får en mye mer variert oppgaveportefølje ved et lite sted enn ved et stort fakultet. I tillegg kommer man nært ledelsen og har mulighet til å bidra og påvirke, noe som er veldig moro, sier Salomonsen.

Hun ser frem til samarbeidet og arbeidsoppgavene hun skal i gang med på TF.

-Teologisk fakultet er kjent for å ha et veldig godt arbeidsmiljø, og selv om jeg har vært her kort tid ser det ut til at ryktet stemmer, sier Salomonsen og fortsetter:

-Min viktigste oppgave er å bidra til at ledelsen ved fakultet har et så godt som mulig grunnlag innen økonomi til å ta gode beslutninger for fremtiden. Jeg skal i tillegg bidra til god økonomistyring og at vi overholder lover, regler og retningslinjer.

Av Mathias H. Eidberg
Publisert 29. aug. 2019 21:00 - Sist endret 29. aug. 2019 22:05