Holder stand på internasjonal universitetsranking

Igjen hevder UiO seg blant de beste i verden innenfor teologi og religionsfag på QS World University Ranking. På verdensbasis ligger UiO på 45. plass, og i Norden på 2. plass.

QS World University Ranking by Subject har i flere år rangert de beste universitetene i verden etter fagområder, men det var først i 2017 at de startet opp rangering innenfor kategorien Theology, Divinity & Religious Studies.

På verdensbasis er UiO nå rangert som nummer 45. I Norge er UiO som tidligere år klart best, og i Norden er det bare Aarhus Universitet som er rangert høyere. I Europa ligger UiO som nummer 22.

Jevnt høyt nivå

UiO har i årene med rangering i kategorien Theology, Divinity & Religious Studies holdt seg på et jevnt høyt nivå, noe dekan Aud V. Tønnessen er fornøyd med.

-Vi har en sterk posisjon som vi holder stabilt. Det viser at vi bygger solid over tid i vårt arbeid med utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå, sier Tønnessen.

-Vi ser dette også gjennom at vi i økende grad tiltrekker oss internasjonale toppforskere, både til våre faste stilllinger og som gjesteforskere, fortsetter hun.

Vektlegger internasjonalt omdømme

Den viktigste faktoren i vurderingen av de ulike institusjonene er deres faglige omdømme. Over 70.000 personer innen høyere utdanning er med i undersøkelsen på verdensbasis, noe som gjør dette til den største undersøkelsen i sitt slag i verden.

En av de andre faktorene som undersøkes er hvor godt studieprogrammene forbereder studentene på arbeidslivet etter endte studier. Dette gjøres gjennom en stor arbeidsgiverundersøkelse. I tillegg legges det vekt på siteringer, studentandel og internasjonalisering som kriterier i undersøkelsen.

Les mer om QS World University Rankings by Subject 2019: Theology, Divinity and Religious Studies

Publisert 13. mars 2019 10:27 - Sist endret 13. mars 2019 10:27