"The Oslo School" i Afrika

I mai 2019 arrangerte tre av våre afrikanske PhD’er, Loreen Maseno (2008), Maseno University, Kenya, Elia Mligo (2009), Teofilo Kisanji University, Tanzania, og Zoro Dube (2012) , University of Pretoria,  en internasjonal konferanse med tema: “The Bible, Gender, and Household in Early Christian Texts and Contemporary Church.”

Foto av Loreen Maseno, Elia Mligo og Zoro Dube.

Loreen Maseno, Elia Mligo og Zoro Dube. Foto: Privat

Foto av Halvor Moxnes som mottar festskriftet
Halvor Moxnes mottar festskriftet. Foto: Privat

Konferansen ble holdt ved Teofilo Kisanji University, Tanzania, med 11 foredragsholdere, derav 6 kvinner, fra 4 land.  Konferansen var en oppfølging av et festskrift til professor Halvor Moxnes, The Bible and Sociological Contours: Some African Perspectives. Festschrift for Professor Halvor Moxnes (Bible and Theology in Africa) Peter Lang , NY: 2018., som ble overrrakt under konferansen.

Elia Mligo som er professor og Dean ved Faculty of Theology ved Teofilo Kisanji University (eiet av the Moravian Church in Tanzania) planlegger nå å opprette en Master of Contextual Theology, etter inspirasjon fra Teologisk Fakultet i Oslo, og den første i Øst-Afrika.

Foto av konferansedeltagerne
Deltagerne på konferansen. Foto: Privat