Anne Katrine de Hemmer Gudme ny førsteamanuensis i Det gamle testamente

Gudme har takket ja etter at fakultetets tilsetningsutvalg tidligere i mars besluttet å tilby henne den utlyste stillingen som førsteamanuensis i Det gamle testamente.

Gudme har de siste årene vært professor mso ved Det teologiske fakultet, Københavns Universitet. I tillegg har hun hatt lengre forskningsopphold ved både Universitetet i Helsinki og Georg-August Universität i Göttingen.

Hun disputerte ved Københavns universitet i 2011 for den teologiske doktorgraden over avhandlingen “Before the God in this Place for Good Remembrance: An Analysis of the Votive Inscriptions from Mount Gerizim”.

Gudmes forskningsfokus er for tiden gjestfrihet i den hebraiske bibelen, og mat og måltider i Bibelens verden. Hun mottok høsten 2018 Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskabs sølvmedalje, som hvert år deles ut til en yngre dansk forsker for en fremragende grunnvitenskapelig prestasjon.

Gudme tiltrer i sin nye stilling ved Universitetet i Oslo i august 2019.

Publisert 1. apr. 2019 14:43 - Sist endret 1. apr. 2019 23:47