Karen Elene Thorsen, kjent som "Fattig Student" besøker TF

Karen Elene Thorsen inspirerer daglig over 100.000 mennesker gjennom sin instagramkonto og bok til å spise smartere og sunnere - på budsjett. Hun kommer til TF i forbindelse med fagdagen Grønn Religion!

Foto av Karen Elene Thorsen som holder diverse grønnsaker

Karen Elene Thorsen gir studentene smarte tips om et sunt og billig kosthold, med fokus på matsvinn og forbruk. Foto: Veslemøy Vråskar

Thorsen, bedre kjent som Fattig Student, har hatt en eventyrlig suksess med instagramkontoen @fattig.student etter at hun flyttet til Oslo for å studere i 2017, og i august kom kokeboka for dem som vil spise både sunt og billig.

Torsdag 5. september arrangerer TF en faglig-sosial dag under tittelen "Grønn Religion", hvor Thorsen holder ett foredrag om hvordan du overlever på et stramt studentbudsjett, og samtidig spise sunt og smart.

Fokus på religion og klima

Grønn Religion tar opp sammenhengen mellom religion og klima gjennom foredrag, workshops og andre aktiviteter. Programmet inneholder alt fra økoaktivisme og ekstremisme, mystisisme og økologi til øko-islam og kirkens relevans i klimakrisa.

Gjenbruk, matsvinn og kortreist mat står også på programmet, gjennom byttemarked for klær og bøker og syltetøykoking med epler fra nærmeste prestehage!

Karen Elene Thorsen retter også søkelyset på matsvinn og forbruk, et fokus vi ser mange religiøse grupper i dag også er opptatt av.

Om Foredraget:

• Hvordan overleve på studentbudsjett
  • egne økonomiske tabber
  • ikke kast mat

Som student har du kanskje erfart hvordan det er å leve på et stramt budsjett. Det kan fort bli dyrt, kjedelig og ikke minst næringsfattig i matveien. Karen Elene Thorsen var selv student da hun ga seg selv en liten utfordring:

Hvordan spise sunne og næringsrike måltider uten at det koster et helt stipend?  Det klarte hun. Hun går nå under navnet @fattig.student på Instagram og  inspirerer i dag flere tusen til å spise billigere og sunnere.

Hun kommer til TF for å fortelle hvordan hun klarte å gå i overskudd hver måned kun ved noen få justeringer. Og hun vil gi deg sine beste tips til hvordan du som fattig student kan spare penger på mat under studietiden din.

Publisert 4. sep. 2019 15:29 - Sist endret 4. sep. 2019 15:53