Publisert 18. mars 2019 14:48

Professor em. Dr. Bernhard Waldenfels kommer til Oslo som gjesteforsker  i regi av NORDHOST. Han vil blant annet holde en åpen gjesteforelesning på fakultetet 27. mars 10:15-11:00 i Teologisk bibliotek, Domus Theologica. Tema: Responsive Phenomenology: Thinking and Acting from Elsewhere.

Publisert 13. mars 2019 10:27

Igjen hevder UiO seg blant de beste i verden innenfor teologi og religionsfag på QS World University Ranking. På verdensbasis ligger UiO på 45. plass, og i Norden på 2. plass.

Publisert 12. mars 2019 19:52

11. mars ble fakultetets nye masterprogram i lederskap, etikk og samtalepraksis lansert i Universitetets Gamle Festsal, med Kronprins Haakon og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø til stede. Under kan du lese dekan Aud V. Tønnessens tale fra lanseringen.

Publisert 12. mars 2019 18:43

Styret ved Universitetet i Oslo har i dag tilsatt Tone Vold-Sarnes som fakultetsdirektør ved Det teologiske fakultet.

Publisert 5. mars 2019 09:28

11. mars markerer Universitetet i Oslo og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn etableringen av en ny mastergrad for ledere i tros- og livssynssamfunn. Kronprins Haakon og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø vil delta ved markeringen.

Publisert 4. mars 2019 15:55

Post.doc. Thomas Arentzen har dette året studieåret et forskeropphold ved prestisjefylte Dumbarton Oaks, tilknyttet Harvard University. Til høsten starter han opp i ny stilling ved Uppsala Universitet etter at det svenske Vetenskapsrådet innvilget ham midler til et fireårig forskningsprosjekt. Les Arentzens Amerikabrev!

Publisert 1. feb. 2019 13:30

Filosofiske, etiske og eksistensielle dialoger. Det er tittelen på et nytt emne som startet opp på Teologisk fakultet, Universitetet i Oslo nå i januar. Ansvarlig er Helge Svare som er filosof, forfatter og til daglig forskningsgruppeleder på Arbeiderforskningsinstituttet på OsloMet. Å bruke filosofifaget i profesjonelt dialogarbeid har han holdt på med i flere tiår.