Jes Fabricius Møller utnevnt til kongelig ordenshistograf

Professor II Jes Fabricius Møller ble nylig utnevnt til kongelig ordenshistorgraf av Hennes Majestet Dronning Margrethe av Danmark. 

Bildet kan inneholde: Panne, Eyewear, Hake, Herre, Briller.

Fra 1. mars vil Jes Fabricius Møller være kongelig ordenshistograf i Danmark. I følge det danske Kongehusets pressemelding er ordenshistografens hovedoppgave å forvalte Ordenskapitlets arkiv. I tillegg fungerer ordenshistografen som historiefaglig rådgiver for Kongehuset.

Jes Fabricius Møller har gjort seg bemerket i dansk offenlighet med sin inngående kjennskap til dansk historie generelt, og det danske kongehuset spesielt. Han ga blant annet ut boken Dynastiet Glücksborg i 2013 om Danmarks historie og det danske Kongehuset.

Jes Fabricius Møller er til daglig lektor ved Saxo-instituttet ved Københavns Universitet. Siden 2014 har han vært professor med særlige oppgaver (mso) ved Grundtvig Centeret ved Aarhus Universitet. I tillegg er han professor II ved Det teologiske fakultet, UiO. Her er han tilknyttet forskergruppen Offentlighet og ytringsfrihet i Norden, 1815-1900. Forskergruppen er en del av UiO:Norden, som er en av tre tverrfaglige satsninger ved UiO. 

 

Publisert 5. feb. 2018 12:02 - Sist endret 23. sep. 2019 22:01