Publisert 19. des. 2018 16:13

Teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo setter i gang en ny master i tros- og livsynslederskap og profesjonell samtalepraksis som er for alle, uavhengig av tro og livssyn. De første studentene i masterprogrammet starter til høsten. Men allerede i vårsemesteret er det mulig å ta emner som er relatert til nybrottsarbeidet. Satsingen på islamstudier utvides også, både på bachelor- og masternivå.

Publisert 31. okt. 2018 16:59

I høst har fakultetet innlemmet to nye professorer i sitt kollegium, Werner G. Jeanrond i systematisk teologi og Marius T. Mjaaland i religionsfilosofi.

Publisert 26. okt. 2018 15:15

Fakultetsstyret på TF har gjenvalgt Aud V. Tønnessen som dekan for en ny periode. -Glad for muligheten til å arbeide videre med viktige saker for fakultetet, sier Tønnessen.

Publisert 17. sep. 2018 16:19

Et nytt prosjekt skal undersøke bøker som kun er kjent som titler fra andre skriftlige kilder i det første årtusen. Prosjektet har fått finansiering fra Centre for Advanced Study (CAS) i Oslo, og ledes av Marianne Bjelland Kartzow (TF) og Liv Ingeborg Lied (MF).

Publisert 18. apr. 2018 13:10

TF var i særklasse best på vitenskapelig publisering sammenlignet med de andre fakultetene ved Universitetet i Oslo i 2017. Ingen andre teologiske eller religionsfaglige miljøer i Norge var heller i nærheten fakultetets publiseringsgjennomsnitt for i fjor.

Publisert 16. feb. 2018 14:56

Postdoktor Thomas Arentzen er blitt tildelt et prestisjefylt “Fellowship” i bysantiske studier ved Dumbarton Oaks i 2018-19. Dumbarton Oaks er et gods i Washington DC som regner sin historie tilbake til 1700-tallet. Det var her man i 1944 avholdt konferansen som ledet til opprettelsen av FN.