Forskerprofiler

Publisert 22. juni 2015 13:51

Marginalitet i det offentlige rom skaper utfordringer og ubehag. Ph.d.-kandidat Kaia Schultz Rønsdal har med seg mange års erfaring fra arbeid i rusomsorgen, når hun nå i sin ph.d.-avhandling forsker på sosiale mekanismer og marginalitet i det offentlige rom.

Publisert 4. mai 2015 14:10

Martin Hauge er professor emeritus i Det gamle testamentet, og arbeider med litterære analyser av tekster som kaster lys over religionen i det gamle Israel.

Publisert 10. feb. 2015 15:16

Halvor Moxnes er professor emeritus i Det nye testamentet, og har i sin forskning vært opptatt av å se disse religiøse tekstene i en bredere kulturell og politisk sammenheng.

Publisert 23. mai 2014 08:25

Trond Skard Dokka er professor i systematisk teologi, noe som innebærer et særlig ansvar for hermeneutikk, tekstteori og religionsfilosofi. En særlig interesse har vært litterær og allmenn tegnteori (semiotikk).

Publisert 24. jan. 2014 14:33

Miljø og klimakrisa utfordrer ikke bare vår levemåte, men også hvordan vi betrakter verden. Stipendiat Asla Maria Bø Fuglestad undersøker hvilket natursyn som kommer til uttrykk når religiøse institusjoner som Vatikanet og det Lutherske verdensforbund uttaler seg om miljøsaken.

Publisert 18. des. 2013 14:51

Som student ble Marianne Kartzow fascinert av alle de lag av mulig mening som ligger i tekstene i som utgjør Det nye testamentet. I dag er hun professor i Det nye testamentet.

Publisert 15. nov. 2013 08:00

Etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001 har rettslig regulering av religion gått fra å være et innenrikspolitisk spørsmål med marginal betydning i internasjonal politikk til å bli et globalt fenomen. Med utgangspunkt i FN sitt menneskerettighetssystem forsker stipendiat Helge Årsheim på vekselvirkningene og samspillet mellom religion og rettslig regulering.

Publisert 11. okt. 2013 16:43

Stipendiat Åste Dokka forsker på møtet mellom tradisjon og nåtid under overskriften teologisk antropologi. Hun setter opp møter mellom veldig forskjellige gamle og nye tekster, og forsøker å komme fram til formuleringer som kan si noe meningsfullt om hva et menneske er innen en teologisk fortolkningsramme. Postmoderne kjønnsteori og oldkirkelig frelseslære kommer i samtale og utsettes for gjensidig kritikk.

Publisert 17. sep. 2013 08:42

Helge S. Kvanvig er professor i Det gamle testamente. Han har skrevet flere bøker på norsk om gammeltestamentlig hermeneutikk og om skjæringsfeltet mellom teologi og samfunn. Internasjonalt er han kjent som forsker innen tidlig jødisk apokalyptikk og orientalsk mytetolkning.

Publisert 19. aug. 2013 08:30

Postdoktor Anne Hege Grung forsker på hvordan kristne og muslimske miljøer i Norge og Libanon adresserer og tolker problemet vold mot kvinner i nære relasjoner.

Publisert 17. juni 2013 09:00

Professor Stig Frøyshov forsker på daglig gudstjeneste i Jerusalems tidlige kirke og hvordan denne ble spredt til bl.a. Palestina, Kaukasus, Sør-Italia og Bysants.

Publisert 27. mai 2013 10:15

Postdoktor Eivor Andersen er opptatt av hvordan forestillingene om døden endret seg ved overgangen fra middelalderen til tidlig nytid på 1500-tallet.