Rosemarie studerer teologi

Rosemarie er student på profesjonsstudiet i teologi. Tett oppfølging fra lærerne er noe av det hun liker best med å studere på TF, samtidig som det er en del av Universitetet i Oslo.

Rosemarie Rustad Stakston

- Hvorfor begynte du på TF?

- Det var fordi jeg ville studere teologi. Av de plassene i Norge som tilbyr det, var det TF jeg tenkte ville passe best for meg! Faren min studerte også teologi på TF og hadde en veldig fin studietid, så jeg hadde et positivt inntrykk av TF.

- Hva er det beste med å studere på TF?

- Det tror jeg må være at det både er stort og lite på en gang! Det er det minste fakultetet ved Universitet i Oslo, noe som gjør at det er lett å få seg nye venner, bli hørt og ha innvirkning som student. Man blir óg kjent med og får tett oppfølging av de som underviser i de ulike fagene.

-Samtidig som TF er lite, så er det en del av Universitetet Oslo og har alle de godene som følger. For eksempel at man kan ta fag ved andre fakulteter, og har tilgang til hovedbiblioteket og flere fine stundentkafeer og spiserier er rett i nærheten! Jeg elsker også at man får billig treningsabonnement hos SiO Athletica, som blant annet har et treningssenter oppe på Blindern Campus, bare noen få minutter å gå fra TF!

- Hva kunne du tenke deg å jobbe med senere?

- Jeg vil bli prest! Kanskje på institusjon, i Sjømannskirka, eller i menighet, men uansett i tilknytting til Den norske kirke.

- Hva er det mest interessante emnet du har tatt på TF og hvorfor?

- Det er mange spennende emner innen teologi, men kanskje Hellenistisk gresk. Jeg var redd språkfagene skulle bli veldig tunge og vanskelige, men det å lære gresk syntes jeg var utrolig moro og spennende! Det er utrolig kult å selv kunne lese og oversette fra Det nye testamentet på originalspråket!

- Hva er TF for deg?

TF er for meg et sted med mange gode folk og samtaler, hvor det er rom for å lære, undres og tro!

Publisert 29. mars 2017 11:41 - Sist endret 8. apr. 2017 14:22