Erlend studerer religion og samfunn

Erlend er student på masterprogrammet i religion og samfunn. Det var tittelen på programmet som fanget hans interesse da han først begynte på Det teologiske fakultet, og han angrer ikke på valget.

Erlend Ditlefsen Aag

Hvorfor begynte du på TF?

For min del var det hele egentlig litt tilfeldig. I utgangspunktet hadde jeg andre planer, men tilfeldighetene ville det slik at jeg havnet her. Jeg søkte på bachelorprogrammet i religion og samfunn ved UiO uten å sette meg noe særlig inn i studiet. Det var noe med tittelen som fanget min interesse. I dag angrer jeg ikke et sekund på at jeg endte opp her til slutt!

Hva er det beste med å studere på TF?

Det beste med å studere her er det inkluderende studentmiljøet og det nære forholdet mellom studenter og ansatte. Siden det er ganske få studenter i forhold til de andre fakultetene på UiO, er det mye lettere å bli kjent med flere og man får samtidig et tettere forhold til utrolig dyktige professorer.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med senere?

Jeg har fortsatt ingen anelse om hva jeg vil jobbe med, men det jeg lærer og har lært så langt i studiet ser jeg på som svært nyttig kunnskap, uansett hvor jeg skulle ende opp.

Hva er det mest interessante emnet du har tatt på TF og hvorfor?

Det mest interessante emnet jeg har tatt på TF så langt er ”Islam, kristendom og vesten”. Måten man tar for seg kjønnsperspektivet i de ulike religionene og hvordan muslimsk-kristne relasjoner har utviklet seg fra korstogenes tid og frem til i dag, er både spennende og relevant. Man bygger opp kunnskap som er gull å ha i ryggsekken i møte med dagsaktuelle spørsmål.

Hva er TF for deg?

TF for meg er den perfekte arenaen for å komme inn i et bredt studiemiljø; både på et sosialt-, akademisk- og studentpolitisk plan.

Publisert 29. mars 2017 10:52 - Sist endret 24. feb. 2021 11:04