Anne Guro studerer teologi

- TF er mitt fristed, stedet hvor jeg har møtt venner for livet og samtidig tar den utdannelsen som passer meg midt i blinken, forteller Anne Guro, som går profesjonsstudiet i teologi.

Portrettbilde av Anne Guro Nesteby Grette

Anne Guro Nesteby Grette

Hvorfor begynte du på TF?

Religion og kirke har  fascinert meg siden jeg var liten, selv om min bakgrunn og oppvekst ikke har vært preget av religion. Helt siden jeg var tenåring har jeg jobbet i ulike stillinger innenfor kirka. Gjennom mine stillinger fikk jeg ta del i mange oppgaver tilknyttet det å være prest, så når jeg skulle søke på studie ble det teologi. Jeg valgte å satse på at teologi var noe for meg. I dag er det det beste valget jeg har tatt så langt i livet, og jeg har aldri angret.

Hva er det beste med å studere på TF?

Det beste med å studere her, er at det er ekstremt mange flinke folk innenfor dette fagfeltet. Jeg fikk helt sjokk da jeg begynte og fikk tilgang til alle bøkene. Jeg hadde ingen anelse om at teologi som fagfelt var så bredt. Samtidig er kort vei mellom studenter og lærere, så det er lett tilgang til god, faglig hjelp. Jeg gleder meg ofte til å komme hit for å lese, skrive og diskutere fag med mine medstudenter. Jeg møter alltid noen jeg kjenner.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med senere?

Når jeg er ferdig med studiene skal jeg inn i Forsvaret og være feltprest i 12-19 måneder. Kanskje jeg blir der i noen år. Hvis ikke drømmer jeg om å være sogneprest på et mindre sted med fjorder, fjell eller åkrer rundt meg.

Hva er det mest interessante emnet du har tatt på TF og hvorfor?

Det mest interessante emnet jeg har tatt hittil må være TEOL 2500 - Praktisk teologi med menighetspraksis: formidling, ritualer og ledelse.

Jeg fikk være fem uker i praksis og fikk muligheten til å lære om hvordan min fremtidige jobb er.

Det var en bratt læringskurve med gudstjenester, prekenskriving, trosopplæring og begravelse. Det var veldig gøy å se hva en prest gjør i sin arbeidstid. Dette emnet ga blod på tann og en god dose ekstra motivasjon gjennom den utmattende eksamenstiden og resterende studier. 

Hva er TF for deg?

TF for meg er like kleint som det høres ut som: mitt liv. Jeg spøker ofte med at jeg bor her. Jeg får lov til å møte vennene mine hver eneste dag. TF er mitt fristed, stedet hvor jeg har møtt venner for livet og samtidig tar den utdannelsen som passer meg midt i blinken. Hvis du vil ha et godt råd her i livet: Søk på studier på TF og du vil ikke angre.

Publisert 8. jan. 2021 10:32 - Sist endret 24. feb. 2021 11:04