Kursoppstart for "Dialogisk menighet: Samhandling på tvers av tro og livssyn i lokalsamfunnet"

Hvordan påvirker tros- og livssynsmangfoldet menighetenes selvforståelse og arbeid? Gjør det noe med vårt forhold til egen tro og vår teologi – og vårt forhold til annerledes troende?

Illustrasjonsbilde: colourbox.com

Fredag 19. oktober er det oppstart for nok et TF kurs for prester i Den norske kirke: Dialogisk menighet: Samhandling på tvers av tro og livssyn i lokalsamfunnet (teol4531v 2012h-2013v)

Det teologiske fakultet i samarbeid med Kirkelig dialogsenter har lenge ønsket å holde et kurs hvor vår kompetanse på religionsdialog får møte arbeidshverdagen for prester i Den norske kirke. I denne runden har vi med oss St. Olav domprosti fra Trondheim samt studentprester fra NTNU og flere fra Østre Aker prosti og Vest Neddenes prosti.

Det er første gang et kurs på TF har prostiet som arbeidsfokus, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med denne arbeidsformen.

Kurset gir 10 studiepoeng, og avholdes over to semester. Det vil være flere samlinger samt en studiereise til Amsterdam.

På fredag vil kursdeltagerene møte en rekke innledere fra feltet, og et sentralt begrep vil være uttrykket "diapraksis".

Kurset gir studiepoeng som inngår i Erfaringsbasert master i praktisk teologi.

Av Brynjulv Norheim
Publisert 15. okt. 2012 14:52 - Sist endret 15. mars 2016 15:52