Kildesortering på TF

UiO skal bli grønnere. I løpet av høsten skal hele UiO begynne med kildesortering av avfall, og  27. oktober får TF nye sorteringsstasjoner.

Pauline Østland Løvdal og Karoline Stigum Kvalø er glade for at fakultetet endelig er i gang med kildesortering. Foto: Mathias H. Eidberg/TF

Nå starter fakultet med kildesortering av avfall. Oppstarten på TF er del av en satsing som omfatter hele UiO. Målet er at 80 % av alt avfall ved UiO skal kildesorteres.

Satsingen startet i 2015 med SV-fakultetet som pilot. De økte sin andel sortert avfall fra 32 prosent i august til 65 prosent i desember 2015.

I løpet av 2016 skal hele UiO være i gang. Først ut i vår var sentraladministrasjonen. Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe sa da at hun var svært glad for å være i gang med kildesortering.

Les også hva rektor Ole Petter Ottersen skriver om kildesortering på sin blogg.

Felles ansvar

Karoline Stigum Kvalø og Pauline Østland Løvdal er leder og nestleder i Teologisk Studentutvalg. De er veldig glade for at fakultetet nå skal kildesortere sitt avfall.

-Endelig er vi i gang med kildesortering! Det var på høyt tid at vi begynte med dette, sier de. De er opptatt av at UiO som et av landets største studiesteder tar miljøet på alvor.

-Miljøet er kanskje vår tids største utfordring, og som utdanningsinstitusjon er det kjempeviktig at UiO bidrar til en mer bærekraftig fremtid.

De understreker at dette er et felles ansvar.

-Alle må bidra hvis vi skal lykkes, både studenter og ansatte!

Gamle søppelbøtter fjernes

Kildesorteringen innebærer at alle gamle avfallsbeholderne erstattes av sorteringsstasjoner. Det betyr at søppelbøttene på alle kontorer og undervisningsrom vil bli fjernet i løpet av de nærmeste dagene.

Søppelbøttene fjernes for å redusere mengden usortert restavfall. I tillegg vil ressursene renholderne tidligere har brukt til tømming av restavfallsbøtter brukes til å håndtere kildesortert avfall. Les mer om fjerning av søppelbøtter.

Har du spørsmål om kildesortering på UiO kan de sendes til kildesortering@uio.no. Se også universitetets informasjonsside om kilesortering for mer informasjon.

Publisert 27. okt. 2016 15:40