Seminar: Den skandinaviske barnebibelen

Barnebibler er det viktigste virkemiddelet i kristendomsformidling i Skandinavia i dag. Tilbudet har økt markant de siste årene, idet det nyproduseres, samproduseres og oversettes som aldri før.

Teologer og prester har ikke lengre patent på å være opphav til slike utgivelser. Både lekfolk, skuespillere og forfattere har tatt sjangeren til seg og gir sitt bud på gjenfortellingene av de bibelske narrativene.

De eksperimenterer med illustrasjoner, grafikk og medier, og samtidig er det vanskelig å finne en barnebibel uten de klassiske fortellingene om Noah, Jonas og den barmhjertige samaritan.

På dette seminaret skal vi arbeide med den skandinaviske barnebibelen før og nå ut fra mangfoldet av perspektiver og fagligheter som emnet befinner seg midt i. Forskere innenfor eksegese, religionspedagogikk og barnelitteratur vil gi sine analyser og peke på aspekter som vil være utgangspunktet for en felles samtale.

For påmelding, kontakt Louise Heldgaard Bylund senest 31. mai. Gratis lunsj.

Publisert 14. mai 2018 15:53 - Sist endret 14. mai 2018 15:53