Stiger på internasjonal universitetsranking

UiO er i år igjen blant de beste i verden innenfor teologi og religionsfag på QS World University Ranking. På verdensbasis ligger UiO på 38. plass, og i Norden på 2. plass.

QS World University Ranking by Subject har i flere år rangert de beste universitetene i verden etter fagområder, men det var først i fjor at de startet opp rangering innenfor kategorien Theology, Divinity & Religious Studies. UiO gjorde det da meget godt, og stiger på rangeringen i år.

På verdensbasis er UiO nå rangert som nummer 38, opp en plass fra i fjor. I Norge er UiO som i fjor klart best, og i Norden er det bare Aarhus Universitet som er rangert høyere. I Europa ligger UiO nå som nummer 18, opp fra 22 i fjor.

-Inspirerende

Dekan Aud V. Tønnessen gleder seg over et meget godt resultat også i år. Foto: Alexander Tufte

Dekan Aud V. Tønnessen er meget fornøyd med at vi holder vår posisjon i Norden, og kryper oppover på Europa-rankingen.

-Vi skal være forsiktige med å lese for mye inn i slike rangeringer, men at vi holder på en sterk posisjon tar vi som en indikasjon på at vi lykkes med vårt fokus på forskningskvalitet og utdanningskvalitet, sier Tønnessen.

-Vi har det siste året fått flere indikasjoner på dette, blant annet gjennom den nasjonale evalueringen av humaniorafagene (HUMEVAL). En ny, god, rangering på QS University Rankings er selvsagt veldig inspirerende for oss.

Vektlegger internasjonalt omdømme

Det viktigste faktoren i vurderingen av de ulike institusjonene er deres faglige omdømme. Over 70.000 personer innen høyere utdanning er med i undersøkelsen på verdensbasis, noe som gjør dette til den største undersøkelsen i sitt slag i verden.

En av de andre faktorene som undersøkes er hvor godt studieprogrammene forbereder studentene på arbeidslivet etter endte studier. Dette gjøres gjennom en stor arbeidsgiverundersøkelse. I tillegg legges det vekt på siteringer, studentandel og internasjonalisering som kriterier i undersøkelsen

Les mer om QS World University Rankings by Subject 2018: Theology, Divinity and Religious Studies

Publisert 15. mars 2018 11:06 - Sist endret 15. mars 2018 11:06