UiO blant de beste i verden på teologi og religionsfag

For første gang i den internasjonale QS World University-rangeringen er teologi og religion vurdert som egen kategori. UiO kommer svært godt ut. Blant over 4300 vurderte universiteter ligger UiO på 39. plass i verden.

QS World University Rankings er en av de største verdensomspennende universitetsrankingene. De vurderte i denne runden over 4300 universiteter, og rangerte 916 av disse.

Slike rangeringer gjøres som oftest kun på institusjonsnivå eller av de store faglige sekkekategoriene. Denne målingen har også vurdert underkategorier, og en av dem er Theology, Divinity and Religious Studies.

I denne kategorien er UiO blant de 50 beste universitetene i verden. Vi er klart best i Norge, nummer 2 i Norden, nummer 22 i Europa og 39 i verden. I Norden er det kun Københavns Universitet som er rangert høyere, på plassen foran.

-Svært fornøyd

Dekan Aud V. Tønnessen er svært godt fornøyd med resultatet fra den siste rangeringen fra QS University Rankings. Foto: Alexander Tufte

Den viktigste indikatoren i denne rangeringen er basert på en meget stor omdømmeundersøkelse blant forskere verden over. I tillegg vektlegges studentandel, siteringer og internasjonalisering. Slike rangeringer har sine svakheter, men de gir likevel en indikasjon på institusjonenes kvalitet og hvordan de forholder seg til hverandre.

-TF har all grunn til å være fornøyd med disse resultatene. Dette er en stor inspirasjon for arbeidet med videreutviklingen av vår faglige kvalitet, sier dekan Aud V. Tønnessen.

UiO gjør det godt i flere fag

Teologi og religion er ett av 4 fagområder på UiO som er rangert blant topp 50 i verden. Kun antropologi er rangert høyere, på 37. plass i sin kategori. UiOs rektor Ole Petter Ottersen har blogget om resultatene: http://www.uio.no/om/aktuelt/rektors-blogg/2017/uios-fagmiljoer-er-hoyt-oppe-pa-internasjonal-rang.html.

Mer om rangeringen

Mer informasjon om rangeringen under kategorien for theology og religion, finnes her: https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2017/theology-divinity-religious-studies

Publisert 21. mars 2017 12:58 - Sist endret 21. mars 2017 12:58