Ny samarbeidsavtale med et av Kinas beste universiteter

Helt nye muligheter åpner seg for fakultetet gjennom en ny samarbeidsavtale med prestisjetunge Fudan University i Shanghai.

Delegasjonene fra Fudan University og Universitetet i Oslo. Foto: UiO

Fakultetets studenter får gjennom denne avtalen tilgang til Kinas aller første religionsfaglige og engelskspråklige masterprogram. Avtalen med School of Philosophy ved Fudan inkluderer både studenter og ansatte, og representerer helt nye muligheter for faglig utvikling og samarbeid.

Prestisjetung avtale

-Dette er en avtale vi er veldig fornøyd med er kommet på plass. Fudan University er et av Kinas beste universiteter. At Fudan har valgt å invitere TF inn i et slikt samarbeid er en viktig og ærefull begivenhet, sier dekan Aud V. Tønnessen.

Avtalen ble signert i begynnelsen av mai i forbindelse med at UiO hadde besøk av en delegasjon fra Fudan med rektor Xu Ningsheng i spissen.

Internasjonalt orientert fagmiljø

Rektor Xu Ningsheng fra Fudan University og prorektor Ragnhild Hennum fra Universitetet i Oslo signerte avtalen. Foto: UiO

-Miljøet på School of Philosophy er internasjonalt orientert, noe som også kjennetegner religionsprogrammets lærere, sier Tønnessen, og legger til at hun selv besøkte School of Philosophy i fjor høst ved deres 60-årsjubileum.

Hun forteller også at Shanghai både kulturelt og historisk er en meget spennende by, og at Fudan University har en flott campus med gode studentfasiliteter og studentboliger.

Lang prosess

Noe av bakgrunnen for at avtalen nå har kommet på plass er daværende dekan Trygve Wyllers besøk til Fudan i 2013 og 2014, hvor han var gjesteforeleser. Invitasjonen til å inngå et samarbeid kom allerede da, men det er først nå avtalen har kommet på plass.

I utviklingen av avtalen har Aeropagos, som er en organisasjon som driver med religionsdialog og har et senter i Hong Kong, vært en viktig døråpner. Aeropagos støtter blant annet et kinesisk-kristent institutt i Hong Kong som har forbindelser med Fudan University.

Bredt anlagte studier

Undervisningsporteføljen knyttet til Chinese Religions-programmet er bred. Et studieopphold ved School of Philosophy vil være en unik mulighet særlig for fakultetets masterstudenter og studenter på profesjonsstudiet til å lære om de forskjellige religiøse tradisjonene i Kina, inkludert de abrahamittiske religionene i en kinesisk kontekst.

Det vil selvfølgelig også være mulig for studenter på lavere grad å reise på utveksling til Fudan og Shanghai. Det er i tillegg stor interesse fra begge sider for et utvidet samarbeid på forsknings- og undervisningssiden.

Publisert 15. mai 2017 14:30 - Sist endret 15. mai 2017 14:30