Turid Karlsen Seim er død

Torsdag 3. november døde Turid Karlsen Seim etter lengre tids sykdom. Hun døde på Akerselva sykehjem, hvor hun oppholdt seg de siste ukene.

Turid Karlsen Seim (f. 1945) var en foregangsskikkelse både i akademia og kirke. Hun var den første kvinnelige dekanen ved Universitetet i Oslo, nærmere bestemt ved Det teologiske fakultet. Hun var også den første kvinnen som tok en teologisk doktorgrad i Norge (i 1990), og var professor i Det nye testamente ved Det teologiske fakultet i en årrekke. De siste åtte årene var hun leder for Det norske instituttet i Roma.

Turid Karlsen Seim var også en internasjonal kapasitet innen økumenisk arbeid, ikke minst spilte hun en viktig rolle i den luthersk-katolske dialogen. I 2015 fikk hun Norges Kristne Råds Økumenikkpris for sin innsats i tverrkirkelig arbeid.

Dekan Aud V. Tønnessen ved Det teologiske fakultet forteller at det var med stor sorg hun mottok meldingen om Turid Karlsen Seims bortgang.

-Turid var en god venn og kollega. Hun satte sitt preg på både vårt fakultet og alle andre sammenhenger hun deltok i. Turid forenet faglig tyngde med politisk teft, og derfor var hun ettertraktet i mange sammenhenger. Hun vil bli dypt savnet, sier Tønnessen.

Publisert 7. nov. 2016 15:56 - Sist endret 7. nov. 2016 15:56