Spennende oppstart for fakultetets nye studenter

Denne uka har rundt 90 nye studenter startet semesteret sitt på TF. I studiestartsuka blir de nye studentene kjent med fakultetet. En perfekt måte å starte studiet på, skal vi tro studentene selv.

Fra venstre: Kristine Nørtoft Sørensen, Ola Sørensen og Magnus Midtbø.  Foto: Mathias H. Eidberg

Den første uka av semesteret har en litt annen vri for de ferskeste studentene på TF. Studiestartsuka er fylt med et program som skal gjøre oppstarten på studietiden på fakultetet så god som mulig.

Uka begynner med at de nye studentene får møte sine faddere. Fadderne er engasjerte og erfarne studenter som vil inkludere de nye studentene i miljøet på fakultetet. Etter dette går det slag i slag med informasjonsmøter, sosiale events, smakebitsforelesninger og ekskursjoner.

Årets høydepunkt

Dekan Aud V. Tønnessen er opptatt av at de nye studentene skal tas i mot på best mulig måte.

- Semesteråpning og nye studenter er kanskje årets høydepunkt på Universitetet og TF. Utdanning av studenter er en av de fremste samfunnsoppgavene vi har, understreker Tønnesen.

- I et komplekst samfunn trenger man mennesker med finstemt kunnskap om og forståelse av religion i det offentlige rom. Dette er vi med på å gi, slik vi også gjør til kirken, fortsetter hun.

- Det er et stort privilegium å få være med på dette. Og når man tenker på at det har vært studenter på TF siden 1813 er det jo et visst historisk sus over det det hele.

Det legges ned et betydelig arbeid i studiestartsuka, både av ansatte og studenter. Dekanen er imponert over innsatsen de gjør.

-Jeg vil berømme administrasjon, lærere og studenter for innsatsen som gjøres denne første uken, når de nye studentene kommer. Vi har en veldig dedikert gjeng erfarne studenter som nesten døgnkontinuerlig står på og arrangerer faglig-sosiale aktiviteter og møteplasser.

God start

Magnus Midtbø er en av de nye studentene på årsstudiet i kristendom. Han er veldig fornøyd med studiestarten.

- Jeg har et veldig bra førsteinntrykk både av fakultetet og folkene. Jeg synes miljøet virker fantastisk inkluderende, så jeg føler meg veldig godt ivaretatt. Jeg har kost meg disse dagene, forteller Midtbø.

Ola Sørensen og Kristine Nørtoft Sørensen er enige i førsteinntrykket. De skal begge begynne på profesjonsstudiet i teologi.

- Jeg synes det har vært helt perfekt! Folk har vært så imøtekommende, forteller Kristine Nørtoft Sørensen.

Ola Sørensen var spent på å komme til et nytt og ukjent sted, men forteller at han raskt ble kjent med nye medstudenter.

-Jeg synes det har vært en spennende start. Jeg gleder meg til å studere her i 6 år, sier han.

Ønsker et spennende studium

Ola Sørensen forteller at han valgte å studere teologi fordi han ville ha et studium som ga dybde og som han kunne finne interessant resten av livet. Han ville studere noe som var viktig for ham.

-Jeg snakket med preses (Helga Haugland Byfuglien) om yrkesvalg, og hun overbeviste meg om at man må finne noe man føler for og ikke noe man velger bare fordi lønninga er bra, forklarer han.

For Magnus Midtbø falt valget på kristendom og religion når han skulle skaffe seg undervisningskompetanse i et ekstra fag. Han er allerede utdannet lærer i historie, samfunnsfag og engelsk.

- Jeg synes at religion generelt er utrolig spennende. Derfor ville jeg gjerne velge dette og få muligheten til å lese om primært kristendom på en mer akademisk måte enn det jeg har gjort tidligere, forteller han.

Kristine Nørtoft Sørensen forteller at hun valgte teologi fordi det gir mange ulike muligheter etterpå.

- Jeg er ikke sikker på at jeg skal bli prest, men fagkombinasjonen i teologi er så bred at du får litt av alt innenfor de humanistiske fagene.

For henne var det også viktig at venner som allerede studerer her har anbefalt studiet for henne.

Høye forventinger

De tre nyslåtte TF-studentene ser frem til et aktivt og krevende studium. Og de har høye forventninger, både til seg selv, medstudentene og selve studiet.

- Jeg har vel en forventing til at jeg blir klokere på meg selv, og at jeg får lov til å drøfte masse interessante aspekter ved religion, etikk, og livet med mine medstudenter, sier Kristine Nørtoft Sørensen.

Magnus Midtbø forventer at han får satt seg inn i og lest bibelske og religiøse tekster på en ny måte der ting blir satt inn i en mer faglig kontekst og kulturell og historisk kontekst. Han ser også frem til å være en del av TFs aktive studentmiljø.

-Jeg gleder meg utrolig til gode faglige diskusjoner med mine medstudenter, og lære ting jeg ikke visste fra før og se ting fra perspektiver jeg ikke har gjort tidligere, så jeg tror dette blir bra!

Ola Sørensen forventer at studiet blir hardere enn det han har vært vant til tidligere, men gleder seg samtidig.

-Jeg håper på å tilegne meg kompetanse som jeg kan bruke resten av livet, og ikke bare yrkesmessig men også i mitt eget liv, forteller han.

Publisert 14. aug. 2015 15:46