Studenter og ansatte fra Det teologiske fakultet møtes til dyst i årets Holmenkollmarsj

Lørdag 7. februar stiller et 10-talls TFere til start i Holmenkollmarsjen. Deltagelsen er ett ledd i kampanjen "TF i form", som har som mål å samle studenter og ansatte ved Det teologiske fakultet til noe helt annet enn hva som vanligvis bedrives blant religionsvitere og teologer.

Foto:Petter Skippervold

Holmenkollmarsjen er vinterens store begivenhet, mens det om våren er deltagelse i Holmenkollstafetten som gjelder. Der stiller studenter og ansatte hvert sitt lag og løper mot hverandre i det som har utviklet seg til å bli en prestisjetung batalje. Om vinteren tones konkurranseelementet ned til fordel for felleskap og lagfølelse.

Sivert Angel og Petter Skippervold prepper ski.

–Å gå på ski er for vakkert til å utøves som konkurranseidrett, sier Petter Skippervold som er selvutnevnt "sportsdekan" ved fakultetet.

Torsdag kveld hadde han sammen med rektor ved Det praktisk-teologiske seminar, Sivert Angel, tatt plass i kantina, som for anledningen var omgjort til "smørebuss" hvor ski ble glidet og smurt.

13 par nypreppede ski

–Det er med ski som med troen, det er viktig med et godt feste, sier praktikumsrektoren mens han smører festevoks på nok et par ski.

I alt 13 par ble klargjort denne kvelden. Ett av parene tilhører Rosemarie Rustad. Hun er teologistudent på 4. semester og på lørdag går hun sitt aller første skirenn. Hun er spent, men føler seg godt forbedret.

–Jeg er jo glad i å gå på ski, men da jeg flytta til Oslo tenkte jeg at skia nok måtte hvile noen år. Da jeg så at TF skulle stille lag i Holmenkollmarsjen meldte jeg meg på med en gang, sier Rosemarie.

Forrige lørdag var hun med da et knippe TF'ere tok den siste finpussen av form og teknikk på fellestrening i Østmarka.

Rosemarie Bolstad Rustad og Petter Skippervold på treningstur i østmarka.

–Du kan se at Rosemarie har gått på ski før, sier Petter som var med som instruktør. Jeg er ikke bekymret for henne, sier han og smiler.

Opplevelsen som teller

Det ingen hemmelighet at fjorårets TF deltagere ikke figurerte på toppen av resultatlistene, snarer tvert imot.

–Vi setter oss noen mål og gjør vårt beste sier Petter, som sammen med smørermakker Sivert nok helst liker at det går litt fort. Begge er likevel enige om at det er "den gode opplevelsen" de er på jakt etter når de tar på seg skia.

–Høydepunktet i fjor var ikke da Sivert kom i mål, selv om han gikk styggfort. Høydepunktet var da vår alles kjære gresklærer Vemund Blomkvist kom i mål fem timer senere, og tre minutter før sperrefristen, sier Petter.

–Og da stod fortsatt heiagjengen og heiet på ham i målområdet, legger studentrådsleder Helene Bruun til.

I år som i fjor er nok de fleste TF'erne med på heialaget. En munter gjeng som er med å holde motet til løperene oppe, samles i Holmenkollen til grilling, heiarop og fest.

Det er god stemning i TF-leiren før start. Nå venter alle på den siste værmeldingen som avgjør om det blir tørrvoks eller klister som gjelder.

–Gud er Gud om det blir tørrvoks eller klister, er det siste som sies før smørejernet pakkes ned og restene etter smøringen feies opp fra gulvet.

Vi ønsker alle en riktig god tur!

Publisert 6. feb. 2015 15:13 - Sist endret 9. feb. 2015 15:43