Hallgeir Elstad en av 5 nominerte til ny biskop i Sør-Hålogaland

Bispedømmerådet i Sør-Hålogaland ferdigstilte 4. mai sin liste over nominerte til bispestolen i Sør-Hålogaland. To av de 5 nominerte har sin utdanning fra TF.

Prodekan Hallgeir Elstad. Foto: UiO

I tillegg til Hallgeir Elstad har Kari Veiteberg tatt sin utdanning på TF. De tre siste nominerte er Olav Rune Ertzeid, Ann-Helen Fjeldstad Jusnes og Kristine Sandmæl.

På kirken.no kan vi lese at leder av Sør-Hålogaland bispedømmeråd, Marit Hermstad, konstaterer at de har fem gode kandidater på listen. Hun fremhever også at listen er historisk med tre kvinner blant de nominerte.

Glad for nominasjon

Hallgeir Elstad forteller at han synes det er veldig hyggelig å bli nominert. Han ser frem til en spennende prosess fremover.

-Det er selvsagt ekstra hyggelig å bli nominert i akkurat Sør-Hålogaland, som er bispedømmet jeg selv kommer fra, sier Elstad i en kommentar til nominasjonen.

Han har i mange år hatt god kontakt med bispedømmet, og har tilbrakt mange somre i Lofoten som vikarprest.

Hallgeir Elstad tok profesjonsstudiet i teologi ved Det teologiske fakultet, før han i 1990 ble ordinert i Borge kirke i Lofoten. Elstad ble ansatt som doktorgradsstipendiat i 1992, og tok sin doktorgrad i teologi i 1998. Siden 1999 har han vært ansatt som førsteamanuensis og senere professor i norsk kirkehistorie. Han har de siste 3 årene vært prodekan ved fakultetet.

Avgjøres til høsten

Tilsettingsprosessen vil nå fortsette frem til høsten. Prosessen i bispedømmerådet startet allerede i februar, og det kom inn hele 56 navneforslag når de startet innhentingen av navn på aktuelle kandidater.  Frem til 27. mai er det også mulig med tilleggsnominasjoner.

De stemmeberettigede kan avgi sine stemmer mellom 1. juni og 13. august. 14. august offentliggjør så Kirkerådet resultatet. Dette valget er rådgivende, og Kirkerådet skal tilsette ny biskop i sitt møte i Bodø 16.-18. september. Den nye biskopen innsettes i januar 2016.

Les mer om nominasjonen på kirken.no.

Publisert 6. mai 2015 10:10 - Sist endret 6. mai 2015 10:10