Birte Nordahl ny stipendiat ved Det teologiske fakultet

Birte Nordahl startet som stipendiat ved fakultetet 13. april. Hun skal forske på hvordan konseptet Kjærlighet ble brukt, kroppsliggjort og ritualisert i tiden etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Nordahl er tilknyttet forskningsprosjektet Reassembling Democracy: Ritual as Cultural Resource (REDO).

Birte Nordahl er fakultetets ferskeste stipendiat. Foto: Mathias H. Eidberg

Birte Nordahl forteller at hun har en ganske sammensatt bakgrunn og har gjort mye forskjellig.

-Før jeg takket ja til stipendiatstillingen her på TF så jobbet jeg i underkant av to år som prest i Oslo domkirke. Første del som vikar for ledende domkirkeprest, og siste del som prest med fokus på spesialgudstjenester og samtaletjenesten i Åpen kirke. Før det jobbet jeg som prest i Oppegård i Borg bispedømme og i Solør i Hamar bispedømme.

Tidligere har Nordahl også arbeidet mye med prosjektledelse i forskjellige sammenhenger. I tillegg har hun vært lærer et par år, og jobbet som miljøterapeut.

-Og så har jeg jobbet med musikk. Den røde tråden er kanskje mennesker og formidling, forteller Nordahl.

-Hvordan ble du interessert i ditt fagfelt?

-Kjærlighet er teologiens viktigste ord. Jeg har vært nysgjerrig på det siden jeg var barn, sier Nordahl.

Hun forteller at da hun gikk på profesjonsstudiet i teologi skrev hun sin spesialoppgave innen systematisk teologi om kjærlighet og kjønn.

-Da jeg leverte den fra meg, opplevde jeg at jeg kun hadde skrapt øverst i overflaten av kjærlighetsteologi-feltet. Så for meg har det kun vært et spørsmål om tid før jeg ville grave mer i dette, på den ene eller andre måten, forklarer Nordahl.

-Nå er jeg veldig fornøyd med å skulle gjøre dette som stipendiat.

Hun forteller at hun synes TF er både et stimulerende og spennende sted.

-Fakultetet har en stolt tradisjon og mange dyktige folk. Jeg tok profesjonsstudiet i teologi her og føler at jeg er nokså godt kjent. Det er veldig hyggelig å være tilbake, og jeg synes jeg har blitt tatt utrolig godt i mot av både administrasjon, forskerkollegaer og studenter.

-Hva vil du fokusere på i ditt faglige arbeid i tiden fremover?

-De første månedene skal jeg bruke på å skaffe meg et overblikk over feltet. Deretter vil jeg fokusere på å lete frem gode grep for å kunne forske på kjærlighet både som teori og praksis. Jeg er veldig spent på hvor krevende det blir å jobbe med kjærlighetsbegrepet både systematisk-teologisk og empirisk.

Publisert 5. mai 2015 09:48 - Sist endret 8. mai 2015 16:29