Diana Edelman ny professor i Det gamle testamente

Diana Edelman har takket ja til å bli fakultetets nye GT-professor.   -Vi er veldig stolte av å kunne ansette henne, sier dekan Trygve Wyller.

Foto: Maria Rundhaugen Tesaker/CAS

Med Diana Edelman har fakultetet fått en internasjonal kapasitet. Hun har en imponerende publikasjonsliste å vise til, med en rekke utgivelser på topp internasjonalt nivå.

Edelman omtales som en innovativ forsker med en meget bred kompetanse innenfor sitt fagfelt. Hennes kompetanse spenner fra historiske, via arkeologiske til litterære felt innenfor den klassiske eksegetikken.

Meget fornøyd

Dekan Trygve Wyller er meget fornøyd med å få Edelman til TF. Han sier at en forsker av dette formatet er attraktiv for et hvert universitet.

-Edelman er en forsker på et topp internasjonalt nivå. Hennes ansettelse er helt i tråd med Universitetets målsetting om å være et fremragende internasjonalt forskningsuniversitet.

Engasjert lærer

Edelmans prøveforelesning ble godt meget godt mottatt av studentene. Hun fremstod som en meget engasjert foreleser med høy fagkompetanse og en forsker i front av sitt forskningsfelt.

Dette understreker også hennes engasjement for studenter, og hennes didaktiske kompetanse. Hun omtales som en dedikert lærer med fokus på innovative metoder.

Mange gode søkere

Det var mange meget godt kvalifiserte søkere til denne stillingen. Med en så tøff konkurranse var fakultetet sikret å få en topp kvalifisert kandidat.

Det var totalt 17 søkere til stillingen, hvorav 9 var kvinner og 8 menn. Det var også en meget høy andel internasjonale søkere til stillingen.

Starter sommeren 2015

Edelmann jobber dette året på Center for Advanced Study (CAS) ved Det Norske Videnskaps-Akademi. Der er hun engasjert i et prosjekt sammen med blant andre professor Terje Stordalen og professor Øyvind Norderval fra TF.

Edelman tok sin Ph.D.-grad i 1986 ved University of Chicago. Hun jobbet ved James Madison University i Virginia i perioden 1993-1999, før hun i 2000 begynte ved University of Sheffield, England.

Diana Edelman vil tiltre i sin stilling ved fakultetet neste sommer, etter at hun er ferdig med sitt engasjement på CAS.

Publisert 17. nov. 2014 11:33 - Sist endret 17. nov. 2014 11:36