Aktuelle saker

• norsk-folkemuseum Reformasjonen 500 år - Utstilling på Norsk Folkemuseum 23. mars 2017 12:12

Norsk Folkemuseum åpnet nettopp en utstilling om reformasjonen i forbindelse med at det er fem hundre år siden Martin Luther offentliggjorde sine teser mot avlaten. Utstillingen tematiserer reformasjonens første hundre år i Norge og viser gjenstander fra den perioden som bevitner både brudd og kontinuitet. For hvordan ble reformasjonen gjennomført i Norge? Når ble Norge reformert?

• qs-ranking UiO blant de beste i verden på teologi og religionsfag 21. mars 2017 12:58

For første gang i den internasjonale QS World University-rangeringen er teologi og religion vurdert som egen kategori. UiO kommer svært godt ut. Blant over 4300 vurderte universiteter ligger UiO på 39. plass i verden.

• redo-feb-17header Avslutningskonferanse for REDO 21. feb. 2017 13:45

"Reassambling Democracy? Ritual as Resource" er overskriften når REDO holder sin avslutningskonferanse 22.-25. februar. Flere internasjonale toppforskere finner veien til Oslo disse dagene.

• audtonnessen-193 -Et historisk kirkemøte 4. feb. 2017 12:34

Dekan Aud V. Tønnessen trekker frem ny vigselsliturgi for likekjønnede og fornyet arbeid med den lutherske ordningsteologien etter Den norske kirkes første kirkemøte som selvstendig rettssubjekt.

• inter-rel-interact Samarbeid med Harvard og Lund om nytt studieemne 18. jan. 2017 13:15

TF tilbyr nå et nytt emne som tar for seg hvordan jødedom, kristendom, islam og samaritansk religion utviklet seg side om side og påvirket hverandres identitet.