Aktuelle saker

• elstad-crop-300 Gode resultat i landsomfattande evaluering 26. juni 2017 14:51

Fredag 23. juni blei resultata frå den store humanioraevalueringa offentleggjort. TF kjem godt ut av evalueringa i følgje prodekan Hallgeir Elstad.

• barth-350 Reformasjon og Civilcourage 21. juni 2017 14:29

Krav om å love troskap og lojalitet kan koste dyrt. James Comey ble avsatt som FBI-sjef 9. mai i år. Begrunnelsene som ble etterhengt, var at han rett før valget i høst hadde gjenopptatt etterforskningen av Hillary Clinton – noe som trolig var utslagsgivende for at hun tapte valget, En helt annen begrunnelse dukket opp etterpå: president Donald Trump sa at Comey hadde gjort en veldig dårlig jobb.

• skjeberg-kirke-660 Prestegårdens betydning 14. juni 2017 14:35

Mange norske prestegårder er viktige lokale monumenter over den lutherske kulturen. Denne kulturminnefunksjonen blir stadig viktigere i en tid der den gamle prestegårdskulturen stort sett er oppløst, prestenes boplikt forsvunnet og staten skattlegger bruken av prestegårdene som om de var vanlige boliger. Denne overgangen har skjedd uten store diskusjoner. Det er beklagelig. Reformasjonsjubileet kan bidra til å sette saken i et bredere perspektiv.

• luther-liv Luthers liv 1. juni 2017 09:46

Det fins mengder av gamle og nye bøker om Luther. Men noen er viktigere enn andre. Kirkehistorikeren Martin Brecht (Münster) utga en tre binds biografi i årene 1983–87, og disse bindene på til sammen over 1500 sider har siden stått som et standardverk. Brecht var grundig, han kjente kildene, fulgte kronologien, og la vekt på den nærmeste historiske konteksten. Hele verket er oversatt til engelsk, og fungerer også i USA som et standardverk.

• fudan-delegasjoner-660 Ny samarbeidsavtale med et av Kinas beste universiteter 15. mai 2017 14:30

Helt nye muligheter åpner seg for fakultetet gjennom en ny samarbeidsavtale med prestisjetunge Fudan University i Shanghai.