Aktuelle saker

• reformasjonen-kvinnene Reformasjonen og kvinnene 21. apr. 2017 11:03

Den norske feministen Aasta Hansteen (1824-1908) beklaget seg med rette over den lutherske reformasjonens enkjønnethet: ”Den er gennemgaaende en mandlig kirke, den har ene og alene prestemænd. Disse repræsenterer kirken paa en mangelfuld og tørr og haard maade.”

• crucifixion-150 Hur fira försoningens högtid – utan hat? 10. apr. 2017 14:37

Påsken är åter här och förklarar för de troende som eventuellt gått vilse bland ägg och harar varför det är dags att låsa lägenheten och bege sig till hytta.

• iapt-660-smal 170 forskere fra hele verden til internasjonal konferanse om praktisk teologi i Oslo 6. apr. 2017 16:06

En av de største konferansene i Oslo innenfor teologi på mange år finner sted fra 20. til 24. april. Konferansens tema er "Reforming: Space, body and politics".

• norsk-folkemuseum Reformasjonen 500 år - Utstilling på Norsk Folkemuseum 23. mars 2017 12:12

Norsk Folkemuseum åpnet nettopp en utstilling om reformasjonen i forbindelse med at det er fem hundre år siden Martin Luther offentliggjorde sine teser mot avlaten. Utstillingen tematiserer reformasjonens første hundre år i Norge og viser gjenstander fra den perioden som bevitner både brudd og kontinuitet. For hvordan ble reformasjonen gjennomført i Norge? Når ble Norge reformert?

• qs-ranking UiO blant de beste i verden på teologi og religionsfag 21. mars 2017 12:58

For første gang i den internasjonale QS World University-rangeringen er teologi og religion vurdert som egen kategori. UiO kommer svært godt ut. Blant over 4300 vurderte universiteter ligger UiO på 39. plass i verden.